Autonieuws

De compleet nieuwe Subaru Outback

Subaru presenteert de compleet nieuwe Outback, inmiddels de vierde generatie. De Outback is al sinds zijn debuut een kruising tussen een SUV en een stationwagon, maar de nieuwe generatie neigt meer naar een SUV dan zijn voorgangers ooit deden.

Het design van de Outback heeft een enorme vooruitgang geboekt. Waar de vorige generatie nog erg behouden en anoniem oogde is de nieuwe Outback een frisse, moderne en stoere auto geworden. De rondere vormen, de vele plastic onderdelen op de carrosserie en de meer rechtopstaande grille maken de Outback een stuk stoerder. Subaru zelf spreekt bij de Outback over een crossover, maar wel één die meer naar een SUV neigt dan ooit tevoren. Bijzonder zijn de dakrailings waarin de dakdragers kunnen worden weg geklapt op het moment dat deze niet worden gebruikt.

Modern interieur
Geheel in lijn met het moderne exterieur is de Outback ook van binnen flink aangepakt. Het gehele dashboard werd opnieuw getekend en oogt zelfs een tikkeltje sportief. Veel aandacht is er besteed aan de binnenruimte. Dankzij de 50 mm bredere en 105 mm hogere carrosserie en de met 70 mm toegenomen wielbasis is er fors meer interieurruimte gecreëerd. De totale buitenafmetingen komen daardoor op een lengte van 4,78 m, een breedte van 1,82 m en een hoogte van 1,67 m.

Twee benzinemotoren, één diesel
Aangezien de hier getoonde Outback werd gepresenteerd op de New York Auto Show betreft het de Amerikaanse uitvoering. Dat betekent dan ook enkel benzinemotoren. Het gamma trapt af met de 2.5i met een vermogen van 170 pk. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en is optioneel te koppelen aan een CVT-transmissie. De 3.6R ontwikkelt een vermogen van 256 pk en is gekoppeld aan een 5-traps automaat. Voor Europa staat uiteraard ook de Boxer-dieselmotor gepland. Het vermogen wordt traditiegetrouw overgebracht op alle vier de wielen. Subaru claimt daarbij dat de auto nog sterker is in het terrein dan zijn voorganger.

Uitrusting
Qua uitrusting doet Subaru nog geen uitspraken. Wel kunnen we melden dat de auto standaard is voorzien van ABS met EBD, ESP, Hill Holder en 16 inch lichtmetalen wielen. Een elektrische handrem zorgt ervoor dat er meer ruimte beschikbaar is tussen de voorstoelen. Subaru heeft op deze plaats dan ook twee grote bekerhouders gecreëerd. Een Harman Kardon audiosysteem is optioneel leverbaar en daarmee doet Subaru een stapje hogerop.

Nog dit jaar zal de nieuwe Outback in de Verenigde Staten op de markt komen. Wanneer de auto exact naar Europa komt is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Subaru komt met prijzen van nieuwe Outback

Autonieuws
Subaru komt met prijzen van nieuwe Outback
> Artikel lezen

Nieuwe Subaru Outback trekt de weide wereld in

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.