Autonieuws

BMW X6 M

BMW X6 M toont z´n spieren als Safety Car

Het 2009-seizoen van de MotoGP is dit weekend afgetrapt op het Losail circuit in Qatar. BMW M is voor de elfde maal partner van de MotoGP en presenteerde dit weekend een bijzondere nieuwe Safety Car: de BMW X6 M.

BMW X6 M toont z´n spieren als Safety Car

In de legendarische M-kleuren staat de X6 M te pronken op de startgrid van de MotoGP. Voor het eerst in de geschiedenis levert BMW M een SUV en bovendien is het de eerste maal dat er een SUV Safety Car wordt ingezet. BMW onderstreept hiermee het sportieve karakter van de X6 M. En sportief is ´ie. De 4.4 liter V8 die onder de imposante motorkap ligt is goed voor maar liefst 555 pk en weet daarmee in 4,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid van 275 km/h is eveneens aansprekend.

Meer BMW
Naast de X6 M zal ook de M6 ingezet worden als Safety Car. Daarnaast zet BMW M3´s, M5 Tourings, X5´s  een 3-serie Tourings in om het evenement in goede banen te leiden en VIP´s te vervoeren. Uiteraard strijdt BMW ook mee tijdens de races. De BMW S 1000R zal proberen de winst te gaan pakken in dit nieuwe seizoen.

Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

BMW X6 M toont z´n spieren als Safety Car

Zoeken

Merk- & modeldossiers