Autonieuws

Eerste foto´s en details BMW X6 M (en X5 M)

BMW zal op de New York Auto Show de allereerste SUV´s van BMW M GmbH onthullen. Zowel de X5 M als de X6 M schitteren op de Amerikaanse autoshow onder de spotlights. Het motorische geweld komt van een heerlijk potente 4.4 liter V8 voorzien van een dubbele turbo. De eerste details en foto´s liggen inmiddels op straat.

Alle details over de X5 M en X6 M zijn nog niet bekend, maar het belangrijkste kunnen we al wel meedelen. Beide potente SUV´s van BMW worden aangedreven door een nieuwe 4.4 liter V8 voorzien van een dubbele turbo. De motor is goed voor een vermogen van 555 pk en een koppel van 680 Nm. Dat moet er in beide gevallen voor zorgen dat je je in 5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h kunt voortbewegen.

Potent uiterlijk
Geheel passend bij deze prestaties is ook het uiterlijk aangepast. De kenmerkende dubbele M-uitlaatpijpen aan de achterzijde, de aangezette zijskirts, de nieuwe voor- en achterbumper en ook de 20 inch lichtmetalen wielen geven de X5 en X6 M een gespierd uiterlijk. Vooral bij de X6 geeft deze behandeling het uiterlijk nog meer kracht.

Het werelddebuut van beide super-SUV´s staat gepland voor de Auto Show in New York die op 10 april haar deuren opent. Meer details zullen spoedig volgen.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.