Autonieuws

Plannen voor MINI Supermini´s

MINI is van plan een reeks stadsauto’s te ontwikkelen waarvan het topmodel volledig elektrisch wordt aangedreven. De overige varianten krijgen de beschikking over een benzine- of een LPG-motor. Het topmodel staat op de planning voor 2011.

Met de MINI E presenteerde het Duits/Britse merk al een auto die uitsluitend op elektriciteit kan voortbewegen. Momenteel worden daarmee praktijkproeven gedaan in de Verenigde Staten en binnenkort zullen ze ook Europa aandoen. Als de proeven slagen is het realistisch te noemen dat de elektricische MINI in productie gaan. Een mooi vervolg op de ‘E’ zijn een reeks stadsmodellen - nog kleiner dan de huidige MINI’s - die worden aangedreven door zuinige motoren met een beperkte cilinderinhoud. Er wordt gesproken over zowel varianten met een aardgasmotor als een conventionele verbrandingsmotor. Het topmodel moet uitsluitend op elektriciteit zijn bestemming bereiken, net zoals de MINI E.

Terugkeer van de Isetta
Om dit te realiseren zou BMW de hulp in willen roepen van Fiat. De laatste zou hierin wellicht geïnteresseerd zijn zodat men de techniek kan gebruiken voor de opnieuw tot leven gewekte Topolino. BMW haalt voor deze gelegenheid graag haar befaamde typeaanduiding Isetta onder het stof vandaan. Beide zijn supermini’s van welleer en moeten in hun nieuwe en moderne vorm gaan concurreren met de Volkswagen Up!, Smart ForTwo en Toyota iQ.

Bron: Auto Express

Gerelateerde artikelen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.