Autonieuws

Verrassing op IAA: Jag XF Estate?

Jaguar maakt zich op om tijdens de aankomende IAA in Frankfurt (september) de XF Estate Concept voor te stellen. Tenminste, als we Auto Motor und Sport moeten geloven. Er zou zelfs een R-versie van verschijnen.

Volgens het Duitse magazine zou het gaan om een nagenoeg productierijp model van de XF stationvariant. De uiteindelijke versie zal begin 2010 moeten verschijnen en dat zou doorgaans betekenen dat we nog hetzelfde jaar in het wild kunnen kennismaken met het model.

XFR Estate
Zoals gezegd wordt er ook aangenomen dat er een XFR Estate gaat komen. Deze zal over dezelfde 510 pk sterke vijfliter V8 beschikken als de Limousine en het vervolgens opnemen tegen de potente stationvarianten van Audi (RS6 Avant), BMW (M5 Touring) en Mercedes-Benz (E 63 AMG). Minder temperamentvolle krachtbronnen zullen er zijn in de vorm van een ongeblazen 5.0 liter V8 en een V6 die een cilinderinhoud van 3.0 liter meet. Twee motoren op basis van de nieuwe 3.0 liter V6 doen dienst als zelfontbranders. Via: Autotelegraaf.nl

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.