Autonieuws

GTbyCitroën in productie?

Vorig jaar liet Citroën ons kennismaken met de exorbitante GTbyCitroën. Computerspelontwikkelaar Polyphony zorgde mede voor de totstandkoming van de GT Concept. Het zou uitsluitend bij een studiemodel blijven en ermee rijden kan alleen in de Playstation3-game Gran Turismo 5. Citroën komt hier nu op terug en ‘overweegt’ de GTbyCitroën toch te produceren.

Geheel onverwachts werd de GTbyCitroën vorig jaar oktober tijdens de Autosalon van Parijs het podium opgereden, terwijl werd aangenomen dat de bolide enkel zichtbaar zou zijn in het populaire computerspel Gran Turismo 5. Meteen waren alle ogen gericht op de markante GT Concept van het Franse merk. Wederom schitterde het studiemodel onder het ogen van vele journalisten tijdens de persdagen in Genève. Het productiestadium zou het nooit halen meldde Citroën. Maar door alle positieve aandacht die de GTbyCitroën krijgt lijken de Fransen hieronder toch te bezwijken.

Imagobuilder
 “Een productieaantal van slechts 20 stuks wordt nu overwogen”, zei Citroën’s productiehoofd Vincent Besson tegen het Engelse Autocar. Wij hopen dat de plannen doorgaan. Bovendien zou deze actie - met het oog op de ambitieuze ontwikkelingen binnen het Franse merk - Citroën wel eens geen windeieren kunnen leggen.

Gerelateerde artikelen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.