Autonieuws

De Ferrrari 599 GTB Fiorano verfijnd

Deze 599 GTB Fiorano met Handling GT Evoluzione pakket is één van de twee nieuwigheden van Ferrari tijdens de mondiale autoshow in Zwitserland. Het HGTE-pakket verbetert het sportieve karakter van de 599.

De 599 GTB Fiorano is op dit moment zo’n beetje de meeste ideale mix tussen een Gran Turismo en een supersportwagen en het beste wat Ferrari op dit gebied momenteel kan aanbieden. Maar het beste kan altijd beter, nietwaar?! En daarom komt de Italiaanse renstal met het Handling GT Evoluzione (HGTE) pakket voor de 599. Een hele mond vol voor een speciale kledij. Eenmaal in het HGTE-pakket gehesen begrijpen wij waarom; het pakket heeft namelijk veel te beiden.

De kantjes eraf
Het HGTE-pakket legt de nadruk op het verhogen van de sportiviteit en iets minder op het GT-karakter van de Fiorano. In HGTE-trim is de 599 GTB volgens Ferrari nog dynamischer, scherper en alerter. Dit met als doel de 599 GTB nog duidelijker te onderscheiden van die rasechte Gran Turismo, de 612 Scaglietti. Het pakket bevat dan ook hoofdzakelijk een sportieve accenten.

Technische optimalisatie
Op het vlak van rijprestaties wordt de 599 GTB verbeterd door de stijvere veren en een verbeterde setting van de schokdempers wanneer de Manettino-knop in zijn meest sportieve stand staat. Bochten verslindt de Fiorano nog makkelijker door de verlaagde rijhoogte van de carrosserie. Bovendien wordt het zwaartepunt hiermee positief bevoordeeld. Ook bevat het HGTE-pakket geoptimaliseerde banden voor een betere tractie en grip. Om de gretigheid van het gaspedaal te optimaliseren zijn de parameters van de motorunit aangepast. Helemaal in combinatie met de snellere wisselingen van de F1-versnellingsbak. Of al deze aanpassingen ook invloed hebben op de sprinttijden is niet bekend. Zo nee, dan zou dit wel gevoelsmatig op kunnen gaan door het vernieuwde uitlaatsysteem. Deze is namelijk dermate fijngeslepen dat de V12-motorsound bij accelereren nog dieper doordringt in het interieur. Op kruissnelheid verdwijnt het geluid naar de achtergrond en is het zodoende nooit oncomfortabel, aldus Ferrari.

Optische verbeteringen
Een 599 GTB Fiorano met Handling GT Evoluzione pakket is tevens optisch herkenbaar. Een sportiever exterieur en interieur komen de bestuurder tegemoet. Aan de buitenkant vallen de matzilveren 20 inch wielen het meeste op. De diffuser is matzwart gespoten waarbij nieuwe chromen uitlaatpijpen zullen schitteren in de zonlicht. De cockpit legt het accent op zwart alcantara, fijnleder en diverse carbonpanelen. Speciale aandacht ging uit naar de two-tone kleurige zetelbekleding. Zwart alcantara is te vinden op het zitgedeelte, terwijl het omhulsel geheel uit carbonfiber is opgetrokken. Als finishing touch werden de woorden ‘Handling GTE’ in de geïntegreerde hoofdsteunen gestikt.

Gerelateerde artikelen

Ferrari 599 GTO nóg bruter dankzij Novitec Rosso

Tuning & styling
Ferrari 599 GTO nóg bruter dankzij Novitec Rosso
> Artikel lezen

Ferrari Superamerica 45: de volgende one-off

Autonieuws
Ferrari Superamerica 45: de volgende one-off
> Artikel lezen

Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen

Autonieuws
Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.