Autonieuws

Heftige Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce

Lamborghini laat het SV-label weer herleven in de vorm van de Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce. Ruim tien jaar geleden was het voor het laatst dat de magische letters SV op een Lamborghini pronkten, maar na de Diablo hebben we nooit meer een SV-model gezien. Gelukkig heeft men in het Noord-Italiaanse Sant´Agata Bolognese niet stilgezeten. Dit is Lamborghini´s nieuwe SuperVeloce.

De Lamborghini Murciélago is één van de meest bijzondere sportauto´s van dit moment. Maar er is altijd behoefte aan meer onderscheid. Lamborghini presenteert dan ook de Murciélago LP 670-4 SuperVeloce. Dat model is krachtiger, lichter en sneller dan de Murciélago LP 640. En als klap op de vuurpijl is ´ie met een gelimiteerde productie van 350 exemplaren ook nog eens exclusiever.

670 pk en 660 Nm
Om maar meteen met de deur in huis te vallen; de Murciélago SV, zoals de auto in de volksmond zal gaan heten, overtreft de ´gewone´ Murciélago in alles. De 6.5 liter V12 is getuned tot een vermogen van 670 pk bij 8.000 tpm en een koppel van 660 Nm bij 6.500 tpm. Het vermogen wordt standaard via een automatische E-Gear versnellingsbak op alle vier de wielen overgebracht. Optioneel is er een handgeschakelde zesbak leverbaar. Wie dat wenst kan in slechts 3,2 seconden(!) vanuit stilstand naar 100 km/h sprinten. De topsnelheid is afhankelijk van de gekozen spoiler. Wie kiest voor de standaard ´kleine´ spoiler behaalt een topsnelheid van 341 km/h. Wens je meer downforce, dan gaat dat ten koste van de topsnelheid en kun je nog ´maar´ 336 km/h behalen. Dan moet je kiezen voor de extra grote ´Aeropack Wing´.

Licht(er)gewicht
De extreme prestaties heeft de Murciélago LP 670-4 SuperVeloce niet alleen te danken aan het toegenomen motorvermogen. Een tweede bepalende factor is het met 100 kg afgenomen wagengewicht. Door de toepassing van veel carbon, aluminum en lichte staalsoorten werd fors gewicht bespaard. Niets hebben de ingenieurs in Italië onbenut gelaten om ook nog maar een grammetje extra te besparen. In het interieur wordt daardoor bovendien een unieke sfeer opgewekt. Alcantara en carbon zijn daar voornamelijk verantwoordelijk voor. 

Akoustische ervaring
Het potentieel van de Murciélago SV steekt de Italiaan niet onder stoelen of banken. De indrukwekkende voorspoiler, de imposante 18 inch lichtmetalen wielen en de vleugel achterop bepalen het beeld. Ook zijn achterste zal aan aandacht geen gebrek hebben. Maar niet alles is puur om esthetische redenen gedaan. Lamborghini heeft getracht de downforce zo hoog mogelijk te krijgen en de rij-eigenschappen van de SV naar een ongekend hoog niveau te stuwen. En om de beleving geheel compleet te maken wordt een extreem uitlaatsysteem gemonteerd. Lamborghini omschrijft de klank daarvan als een ongekende akoustische ervaring. De SuperVeloce is terug, en hoe!

Gerelateerde artikelen

Murciélago LP 670-4 SuperVeloce geprijsd

Autonieuws
Murciélago LP 670-4 SuperVeloce geprijsd
> Artikel lezen

Lamborghini Ad Personam: wensvervullend

Autonieuws
Lamborghini Ad Personam: wensvervullend
> Artikel lezen

Luidruchtig type: Lambo Murciélago Yeniceri

Tuning & styling
Luidruchtig type: Lambo Murciélago Yeniceri
> Artikel lezen

Fluitend naar je werk dankzij Lamborghini Racing Desk

Lifestyle & design
Eén oogopslag
> Artikel lezen

Prachtige platen van Murciélago SuperVeloce

Autonieuws
Prachtige platen van Murciélago SuperVeloce
> Artikel lezen

Lamborghini trakteert booming China met speciale SV

Autonieuws
Lamborghini trakteert booming China met speciale SV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.