Autonieuws

Peoplecarrier van Nissan: de NV200

In 2007 presenteerde Nissan op de Tokio Motor Show de NV200 Concept en op basis daarvan wordt in Genève het productiemodel getoond. Deze zogeheten Combi- en luxueuze personenuitvoering van de NV200 biedt ruimte voor zeven inzittenden en het gebruiksgemak van een stationwagen.

De NV200 Combi is erop gericht zeven personen te vervoeren, samen met de nodige bagage in de laadruimte. De personenuitvoering heeft hetzelfde doel, maar is luxueuze aangekleed. Beiden varianten hebben drie zitrijen waarvan de middelste drie zitplaatsen telt en de laatste twee. Iedere stoel heeft een verstelbare leuning wat bijdraagt aan het comfort. De in- en uitstap wordt vergemakkelijkt door de in delen (60/40) neer te klappen leuning van de middelste rij. Bovendien kan de middelste rij in zijn geheel plat en tegen de voorstoelen worden geklapt. En de achterste twee stoelen zijn opvouwbaar tegen weerszijden van de bagageruimte. Zo ontstaat er nog meer laadruimte. Speciaal aandacht ging uit naar de personenautokopers. Nissan heeft gepoogd de aansluitnaden en de verschillende panelen zo optimaal mogelijk op elkaar te laten aansluiten.

Motoren
Er is keuze uit twee motoren: een benzine- en een diesel. De benzineversie wordt aangedreven door 1.6 liter die ook te vinden is in de Micra, de Note en de Qashqai. De motor levert 108 pk en een koppel van 153 Nm en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak. De 1.5 liter dCi-dieselmotor beschikt over een vermogen van 86 pk en 200 Nm. Ook deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Uitrusting
Zoals het een echte peoplecarrier betaamd is de NV200 rijkelijk voorzien van opbergruimte en beker-/flessenhouders. Redelijk uniek is de mogelijkheid de NV200 uit te rusten met een achteruitrijcamera. Verder beschikt de ruimteauto over zaken die we ook aantreffen op het (normale) personenautogamma van Nissan, zoals Intelligent Key, elektrisch bedienbare ruiten en ESP. Op het gebied van veiligheid biedt de NV200 ABS met remassistent, elektronische remkrachtverdeling (EBD) en een bestuurdersairbag. Zijairbags zijn optioneel verkrijgbaar.

De NV200 zal eind 2009 / begin 2010 op de markt komen.

Gerelateerde artikelen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan prijst elektrische, 7-persoons e-NV200

Autonieuws
Nissan NV200
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan e-NV200 is de taxi van de toekomst

Autonieuws
Nissan e-NV200 is de taxi van de toekomst
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.