Autonieuws

Koenigsegg Quant

Vierdeurs Koenigsegg Quant laat zich zien

Dat Koenigsegg bezig was met de ontwikkeling van een vierdeurs sedan was inmiddels bekend. Maar nu schijnt de Zweedse sportwagenfabrikant de tot Quant omgedoopte sportsedan mee te nemen naar Genève.

Vierdeurs Koenigsegg Quant laat zich zien

Koeningsegg gunt ons alvast een blik op de Quant middels deze computerteaser. Er is echter nog maar weinig bekend over de nieuwe bolide. Gespeculeerd wordt dat de auto een vierdeurscoupé of -sedan is met een torenhoog vermogen. Precies zoals we dat gewend zijn van Koeningsegg.

Nieuw platform
Of de Quant het productiestadium gaat halen is eveneens nog onzeker. Maar Koeningsegg heeft ervoor speciaal een nieuw platform ontwikkeld. En gelieve worden de kosten daarvan zo snel mogelijk terugverdiend. Een onderscheidend model toevoegen aan het huidige gamma zou dus misschien geen slechte beslissing zijn. Bovendien blijken sportauto´s met vier deuren erg in trek te zijn. Porsche (Panamera), Aston Martin (Rapide) en bijvoorbeeld Lamborghini (Estoque) zien hierin allemaal een winstgevend product. Indien de Quant in productie gaat zal het geen directe concurrent worden van deze eerder genoemde auto´s. Het prijskaartje van de Zweed zal namelijk veel hoger uitvallen. Reken op minstens het dubbele.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers