Autonieuws

Dit wordt de nieuwe Seat Toledo

Dit is de Seat Toledo prototipo, een conceptcar die gepresenteerd is op de Autoshow in Madrid. De Seat Toledo prototipo zal in bijna ongewijzigde vorm in productie gaan als de nieuwe Toledo en dat zal voor velen wel even wennen worden.

Dat de Altea Prototipo bijna geheel ongewijzigd in productie is gegaan zegt ook genoeg over deze Toledo Prototipo. Seat geeft namelijk al aan dat de nieuwe Toledo eind dit jaar in productie zal gaan en daarom kan het bijna niet anders dan dat het dit model gaat worden. Grote wijzigingen kunnen niet meer worden doorgevoerd, daarvoor is de ontwikkelingstijd tot aan de productie, eind dit jaar, te kort.

Bijzondere achterkant geinspireerd op de Vel Satis
Opvallend aan de Toledo Prototipo is de achterkant. Seat heeft niet meer gekozen voor een conventionele sedan maar voor een kruising tussen een hatchback, een MPV en een sedan. De achterkant heeft zelfs heel veel weg van de Renault Vel Satis. Nu is er over het algemeen weinig goeds gesproken over het design van de Vel Satis en dat zal voor Seat dus ook even moeilijk worden. We zullen moeten wennen aan deze nieuwe Toledo.

Gedeelde techniek met de Altea
Technisch gezien is er weinig bekend over de Toledo. Dat zal de komende tijd bekend gemaakt worden wanneer het definitieve model wordt onthuld. Deze Toledo Prototipo is uitgerust met een 2.0 FSI met 150 pk die het vermogen via een zesbak overbrengt op de voorwielen. Technisch gezien deelt de nieuwe Toledo veel met de Seat Altea en dat kun je ook wel zien aan het ontwerp.

Ruimste auto in zijn klasse
Ruim is de Toledo zeker. Hij is 4,49 m lang en 1,77 m breed. Bijzonder opvallend is de hoogte die met 1,58 m maar liefst 14 cm hoger is dan zijn voorganger. Seat claimt zelfs dat de Toledo Prototipo de ruimste is in zijn segment en dat zal ons niets verbazen. Ook de bagageruimte is met 501 liter inhoud lekker ruim en zal via de grote achterklep naar alle waarschijnlijkheid goed bereikbaar zijn.

Vanaf begin 2005 op de markt
Voor de nieuwe Seat Toledo zullen in het begin vier motoren leverbaar zijn. Dat zijn een 1.6 en een 2.0 liter benzine en een 1.9 en 2.0 TDI. Vanaf begin volgende jaar zal de nieuwe Seat Toledo in de showrooms staan, reken maar dat die heel veel weg zal hebben van deze Toledo Prototipo.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Seat Toledo continueert modellenoffesief

Autonieuws
Nieuwe Seat Toledo continueert modellenoffesief
> Artikel lezen

Foto´s productiemodel Seat Toledo gelekt

Autonieuws
Foto´s productiemodel Seat Toledo gelekt
> Artikel lezen

Seat trekt het doek van de nieuwe Toledo

Autonieuws
Seat trekt het doek van de nieuwe Toledo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.