Autonieuws

Seat presenteert vernieuwde Leon (FR)

In Genève onthult Seat het vernieuwde Leon-gamma. Als voorproefje op de gefacelifte modellen toont Seat ons nu alvast de vernieuwde Leon FR. Bovendien geven de Spanjaarden de nodige details vrij over de vernieuwingen die ook voor de rest van het Leon-gamma gelden.

De Seat Leon is in zijn huidige gedaante sinds 2004 op de markt. Met de steeds sterker wordende concurrentie in de vorm van de nieuwe Golf, nieuwe Mégane en recent gefacelifte Focus was er voor Seat reden genoeg om de Leon te vernieuwen. De wijzigingen lijken in eerste instantie subtiel, maar Seat heeft toch nog wel het één en ander aangepast. De Spanjaarden claimen zelf dat de Leon een ´Arrow Design´ sausje heeft gekregen en daarmee meer in lijn is met de nieuwe Ibiza en Exeo. Aan de voorzijde zien we een nieuwe - iets kleinere - grille die aan de onderzijde is afgeplat. Ook de voor- en achterbumpers zijn nieuw en bovendien zijn de spiegels iets groter van formaat. Aan de achterzijde monteert Seat een compleet nieuwe achterklep met daarin een grotere achterruit en nieuwe lichtunits. Het geheel wordt afgerond door lichtmetalen wielen in een nieuw design. Voor de duidelijkheid, de auto op de foto´s is de Leon FR. Hoe de wijzigingen er bij de gewone Leon´s exact uit gaan zien is nog afwachten.

Interieur
Ook het interieur heeft een vernieuwingslag doorstaan. De middenconsole ziet er aanzienlijk hoogwardiger uit dankzij de compleet nieuwe bedieningsknoppen van de climate control. Tevens levert Seat voortaan uitgebreidere navigatiesystemen en monteert men een nieuw stuurwiel met een afgeplatte onderzijde. De wijzerplaten, stoelbekleding en het gebruikte materiaal is eveneens naar een hoger plan getild.

Motoren
Motorisch is er de keuze uit vijf benzine- en vijf dieselmotoren. Het belangrijkste nieuws op dieselgebied is dat er ook commonrails leverbaar gaan worden. Bovendien wordt de benzine-FR voortaan aangedreven door een 2.0 liter turbomotor met 211 in plaats van 200 pk. Wat rij-eigenschappen betreft zet Seat hoger in door de montage van XDS. XDS werkt in combinatie met ESP en fungeert als een differentieel. Dit moet zorgen voor meer grip en verbeterde tractie.

April bij de dealers
In Genève zal Seat de vernieuwde Leon officieel presenteren. Tegen die tijd hopen we ook meer details te krijgen over de leverbare motoren en de uiterlijke wijzigingen van de gewone Leon-modellen. Vanaf april staat de auto bij de dealers. Behalve de vernieuwde Leon staan ook de gefacelifte Altea en Exeo stationwagon in Genève.

Gerelateerde artikelen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk

Autonieuws
Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.