Autonieuws

Citroën

Nieuw logo en nieuwe identiteit voor Citroën

Negentig jaar na de oprichting van Citroën slaat het merk een nieuwe weg in. Met een compleet nieuwe merkidentiteit wil Citroën het hogerop zoeken en haar modernisering en succes van de afgelopen jaren nog meer kracht bijzetten. Citroën wordt kort gezegd veel dynamischer en volgens de Fransen richt het merk zichzelf opnieuw op. Een korte opsomming van Citroëns veranderingen.

Nieuw logo en nieuwe identiteit voor Citroën
De nieuwe identiteit van Citroën wordt uiteraard het meest duidelijk weerspiegeld in het nieuwe logo. De ´double chevron´ werd door de Marketing- en Styling-teams van Citroën in een modern jasje gestoken. Het kader rondom de ´double chevrons´ is verdwenen en het beeldmerk is in 3D geplaatst. De kleuren rood en wit blijven uiteraard kenmerkend. Als nieuwe payoff hanteert Citroën voortaan ´Créative Technologie´. Daarmee gaat het Renault achterna die eveneens hun Franse afkomst met ´Createur de l’Automobiles´ niet onder stoelen of banken steekt.

Showrooms
Het nieuwe logo zal de komende jaren overal ter wereld worden doorgevoerd. Naast de vele communicatie-uitingen, de auto’s en de beursstands zullen ook de showrooms een enorme vernieuwingsslag moeten ondergaan. De komende drie jaar wil Citroën haar 8.000 dealers over de hele wereld voorzien van een nieuwe identiteit. Dat begint met de buitenzijde, maar ook het ´interieur´ zal onder handen worden genomen. Modernisering in de breedste zin van het woord.

DS-label
Citroën moderniseert en wil een meer dynamisch maar tegelijk ook chique Franse merk zijn. De tijden van weleer moet herleven, vinden de Fransen. Met de C6 heeft men een poging gedaan om die tijd een beetje terug te halen, maar dat was niet echt succesvol. Onder het DS-label gaat men dit opnieuw proberen. De normale range met modellen draagt de letter ´C´ gevolgd door een cijfer, maar deze nieuwe speciale lijn met modellen gaat als DS door het leven. De eerste tastbare Citroën DS is de DS3, die al in 2010 op de markt komt. Daarnaast zullen er ook een DS4 en DS5 volgen.

Klaar voor de toekomst
Citroën heeft de laatste jaren het ene grote succes na het andere weten te boeken. Inmiddels telt het merk ruim 8.000 dealers over de hele wereld, werken er 13.5000 mensen voor Citroën en werden er in 2008 maar liefst 1.356.000 Citroëns verkocht. Citroën is klaar voor de toekomst en gaat met haar nieuwe merkidentiteit nog zelfverzekerder de toekomst tegemoet.
Redactie
Door Redactie
Nieuw logo en nieuwe identiteit voor Citroën
Nieuw logo en nieuwe identiteit voor Citroën
Nieuw logo en nieuwe identiteit voor Citroën
Nieuw logo en nieuwe identiteit voor Citroën

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers