BMW voorkomt verkeerd tanken

Het gebeurt regelmatig dat iemand de verkeerde brandstof tankt. Na Ford heeft nu ook BMW hier iets op bedacht. Een speciale tankbeveiliging voorkomt dat je benzine kunt tanken in een BMW met dieselmotor.

Jaarljks overkomt het in Nederland maar liefst 23.000 mensen; de verkeerde brandstof tanken. En dat zorgt behalve voor veel oponthoudt vaak ook voor duizenden euro´s schade. De tankbeveiliging die voortaan in alle BMW’s met dieselmotor wordt ingebouwd, maakt het onmogelijk om het vulpistool van de benzinepomp in de tankopening te steken. Het ‘slot’ in de tankopening gaat alleen open voor een standaard diesel vulpistool, dat een grotere diameter heeft dan bij benzine. Daarom past een diesel vulpistool ook niet in de vulpijp van een benzineauto, waardoor die verwisseling ook veel minder voorkomt. Het systeem van BMW is ook berekend op onconventionele vormen van bijtanken, zoals met brandstof uit een jerrycan. Via kleine openingen langs de rand van de vulopening laten zich dan kleine hoeveelheden brandstof bijvullen. Ford levert het systeem overigens ook al enige tijd op haar dieselmodellen. Het unieke bij BMW is dat men het systeem standaard op alle dieselversies levert.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties