Autonieuws

ISG-systeem debuteert op C´eed

Tijdens de afgelopen Autosalon van Parijs 2008 presenteerde Kia een aantal milieuvriendelijke modellen waaronder de Cee’d met het brandstofbesparende Intelligent Stop&Go-systeem (ISG). Dit model is inmiddels verkrijgbaar op de Nederlandse markt met een vanafprijs van 16.195 euro.

Het nieuwe ISG-systeem is de eerste milieuvriendelijke technologie van het Koreaanse merk dat de overstap maakt van een conceptmodel naar een productiemodel. Het innovatieve systeem schakelt de motor van de Cee’d automatisch uit wanneer de auto stilstaat of langzamer rijdt dan vier kilometer per uur. Daarbij moet de versnellingsbak in de ‘vrij’ worden gezet en de koppeling ingetrapt zijn. Op deze manier kan het ISG-systeem het brandstofverbruik met zo’n 15% verlagen.

20% bijtelling
De Pro Cee´d 1.4 ISG en Cee´d Sporty Wagon 1.4 en 1.6 ISG hebben allen een A-energielabel toegekend gekregen. Hierdoor en mede dankzij de lage CO2-uitstoot vallen de 1.4 ISG uitvoeringen van de Cee’d (vijfdeurs), de Pro Cee´d en de Cee’d Sporty Wagon voor de zakelijke rijder goed uit. Er hoeft slechts 20% bijtelling afgedragen worden.

Andere Kia´s volgen
Het ISG-systeem is nu leverbaar op alle 1.4 en 1.6 benzinemodellen van de Cee’d, Cee’d Sporty Wagon en Pro Cee’d. In de loop van 2009 zal dezelfde technologie ook beschikbaar worden voor de Kia Cee’d met 1.6 liter dieselmotor. Daarna volgen de andere modellen binnen het aanbod van Kia.


Gerelateerde artikelen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.