Autonieuws

Nieuwe BMW Z4 fungeert als penseel

‘An Expression of Joy’ noemt kunstenaar Robin Rhode zijn nieuwe creatie van de BMW Art Car Collection. Persoonlijk zien wij alleen maar krommende verflijnen die middels de nieuwe BMW Z4 op een doek zijn gezet. Dat dit een leuke bezigheid moet zijn geweest, geloven we daarentegen meteen. In dat geval heeft de Zuid-Afrikaan met de benaming niets te veel gezegd.

Voor eerst in 32 jaar BMW Art Car Collection bevindt zich een automodel van BMW zich in de positie van penseel in plaats van het canvasdoek. Met een stuntrijder - die onder ander het stuntwerk met de MINI’s voor de film The Italian Job verrichtte - achter het stuur van de nieuwe Z4 zette hij met veel precisie de lijnen van verf. Hoewel het op de foto’s niet zichtbaar is, is iedere lijn nauwkeurig gezet. Secuur stuurwerk was dus vereist. Om het verf op het canvasdoek van 60 bij 30 meter te krijgen werden speciale banden onder de Z4 gemonteerd. Verfspuiten in de wielkasten werden op afstand bestuurd door het brein achter dit kunstwerk, Robin Rhode, en zorgden voor de juiste hoeveel lak op het juiste moment.

Twaalf uur vreugde
Inspiratie vond Rhode onder ander in het werk ‘Red, Yellow, Blue’ van artiest Gerhard Richter die in 1973 meerder werken in opdracht van BMW mocht maken. Ze hangen in BMW´s hoofdkwartier in München. De eerder genoemde drie kleuren zijn dan ook gekozen voor ‘An Expresion of Joy’. Het werk werd gemaakt en gefilmd in de Downey Studios in Los Angeles en duurde zo’n twaalf uur om te voltooien. Bij het aanschouwen van z’n werk bedacht Rhode waarschijnlijk de titel ervan, want wat moet het een geweldige dag zijn geweest.

Gerelateerde artikelen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.