Autonieuws

Uitstel voor Honda NSX

Wederom een negatief bericht van Honda. Nadat het aangaf eind dit jaar te stoppen met de Formule 1, is nu ook aangekondigd dat de NSX er voorlopig niet komt. De economische situatie is de voornaamste reden.

Onder de merknaam Acura - het luxemerk van Honda - zou de legendarische NSX een opvolger krijgen. Maar nu heeft Honda, vlak voor zijn lancering de komst van de sportwagen moeten uitstellen. Het Japanse merk bevindt zich momenteel niet in een gunstige financiële positie door alle ontwikkelingen de laatste tijd. Om het hoofd boven water te houden totdat er zich betere tijden aandienen, wil het zich in eerste instantie richten op meer belangrijke projecten. Hieronder wordt onder meer verstaan de komst van de nieuwe hybridemodellen en andere middelen waarmee het milieu ontlast kan worden. Een sportwagen met een dikke 5.0 liter V10 en circa 500 pk aan boord past momenteel niet bij deze merkwaarden. Bovendien zal de vraag naar dit soort auto’s afnemen zolang deze mindere tijd blijft aanhouden.

Geduld
Honda trekt overigens niet helemaal de stekker uit de NSX. Het productiestadium van de auto was al zover gevorderd dat alle investeringen voor niets zouden als het helemaal niet meer komt. Wanneer de financiële situatie van Honda aan de betere hand is, gaat men zich weer verdiepen in het NSX-project. Daarna zal het beslissen of de auto er als nog komt. Wij hopen aan de hand van deze beelden in ieder geval dat de uitkomst positief is.

Gerelateerde artikelen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?

Autonieuws
Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?
> Artikel lezen

Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX

Autonieuws
Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda NSX GT3: € 465.000,- en er kan geen likje verf van af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.