Autonieuws

Volvo en Saab in de verkoop?

Het lijkt erop dat Volvo en Saab uit de handen van hun Amerikaanse moeders vallen. Ford heeft officieel laten weten dat het overweegt om Volvo te verkopen en de geruchten dat GM van Saab af wil worden ook steeds sterker. Hoe dan ook, het rommelt sterk bij de twee Zweedse autofabrikanten.

Het is de Zweden nog steeds een doorn in het oog dat hun enige twee grote autofabrikanten in Amerikaanse handen zijn gevallen. Sinds 1990 is Saab een volle dochter van General Motors en Volvo (Cars) werd in 1999 verkocht aan Ford. Het lijkt er echter op dat de Amerikanen genoeg hebben van beide Zweedse merken. Ford heeft inmiddels officieel bekend gemaakt dat het overweegt om Volvo te gaan verkopen. Volgens de CEO van Ford - Alan Mulally - wordt momenteel bekeken wat voor beide partijen de beste oplossing is. Bij Saab is het een ander verhaal. Tot nu toe is er nog steeds niet bevestigd of GM daadwerkelijk van Saab af wil. Maar de geruchten worden steeds sterker.

Steun van de Zweedse overheid?
Volgens de Financial Times hebben Volvo en Saab inmiddels ook bij de Zweedse overheid aangeklopt. Zowel Volvo´s CEO Stephen Odell als Saab´s directeur Jan-Ake Jonsson hebben afzonderlijk van elkaar met de Zweedse minister van industrie gesproken. Het is de Zweedse overheid van groot belang dat Volvo en Saab een stabiele toekomst tegemoet gaan, want een groot deel van de Zweedse bevolking is afhankelijk van de autoindustrie. Mogelijke oplossingen worden in ieder geval besproken laat de Zweedse minister weten. De toekomst zal leren hoe dit af gaat lopen.

Gerelateerde artikelen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Schrik! Lara Croft rijdt Volvo voortaan

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 uitgeroepen tot Europees Auto van het jaar

Autonieuws
Volvo XC40 uitgeroepen tot Europees Auto van het jaar
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.