Autonieuws

Volkswagen Golf VI TwinDrive

Volkswagen presenteert Golf VI hybride

Binnenkort gaat Volkswagen in de praktijk de haalbaarheid van een Golf hybride testen. Eerder al werd de zogenaamde Golf TwinDrive onthuld in het gedaante van de Golf V, maar nu is de techniek in de zesde generatie gehangen. Daarmee gaan de eerste testen worden uitgevoerd.

Volkswagen presenteert Golf VI hybride

Deze zomer presenteerde Volkswagen de Golf TwinDrive. Wij schreven destijds al over een tweede generatie hybride. Want behalve dat de elektromotor ondersteunend is aan de TDI-motor kan deze ook geheel zelfstandig de auto voorstuwen. Op zich is dat niet zo bijzonder - een Prius of RX450h kunnen dat ook - maar de actieradius en te behalen snelheid zijn ook nog eens acceptabel. Met de elektromotor kunnen snelheden tot 120 km/h worden behaald en de actieradius bedraagt ongeveer 50 km. Het verbruik ligt daardoor op een gemiddelde van slechts 2,5 l/100 km. Er wordt immers 50 km geheel zonder de dieselmotor gereden en bij de andere 50 km wordt ongeveer 1 op 20 gereden. Gemiddeld komen we dan op 2,5 l/100 km ofwel 1 op 40(!). En wanneer de elektromotoren leeg zijn kan de Golf aan het stopcontact. Ideaal voor woon-/werkverkeer.

Praktijktesten in Berlijn
Binnenkort gaat Volkswagen de Golf TwinDrive de praktijk in sturen. Net als de MINI E zal het testprogramma plaatsvinden in Berlijn. De kans is groot dat wanneer - zowel bij VW als bij MINI - de testen slagen dat dergelijke modellen leverbaar worden. Daarmee zitten we dicht bij de introductie van de elektrische auto op grote schaal.

Redactie
Door Redactie
Volkswagen presenteert Golf VI hybride
Volkswagen presenteert Golf VI hybride

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers