Autonieuws

Infiniti G37 Cabrio

In detail: Infiniti G37 Cabriolet

Infiniti heeft in Los Angeles de Infiniti G37 Cabriolet onthuld. De cabrio van het Japanse luxemerk is gebaseerd op de G37 Coupé en moet de concurrentie aangaan met de gevestigde Europese orde. Met een luxe interieur, een onderscheidend design en het stalen klapdak opent Infiniti hiermee haar offensief.

In detail: Infiniti G37 Cabriolet
  • Cabriolet met stalen klapdak
  • Concurrent voor de A5, 3-serie en IS250C
  • V6 met 320 pk
  • Luxueuze uitrusting
  • Zomer 2009 leverbaar vanaf ongeveer 52.000 euro

Binnenkort zal Infiniti maar liefst vier modellen bij de Europese dealers binnenrijden. De G37 Coupé, G37 Sedan, EX37 en FX37/FX50 tekenen de aftrap van een Europees offensief van Nissan´s luxedivisie. Maar wat is een luxemerk zonder een cabriolet? Vanaf de zomer van 2009 zal deze Infiniti G37 Cabrio dan ook worden toegevoegd aan het gamma.

Gebaseerd op de Coupé
Met de G37 Cabrio opent Nissan direct de aanval op onder meer de Audi A5 Cabrio, de BMW 3-serie Cabriolet, de nieuwe Mercedes E-klasse Cabrio en de Lexus IS250C. De cabriolet is gebaseerd op de G37 Coupé, maar uiteraard op tal van plaatsen aangepast. Behalve dat de carrosserie en bodemplaat op tal van punten zijn verstevigd, is vanaf de A-stijl geen enkel carrosseriepaneel gelijk gebleven. Bovendien zien we compleet nieuwe achterlichtunits en zijn er voor de veiligheid rolbeugels geïntegreerd.

Luxueus interieur
Wanneer de driedelige stalen kap met een druk op de knop wordt geopend (30 seconden) krijgen we een mooie blik op het interieur. Dat straalt de typische luxueuze stijl van Infiniti uit. Standaard zijn de stoelen met leer bekleed en optioneel kunnen deze niet alleen worden verwarmd maar ook gekoeld. De climate control past zich automatisch aan de rijsnelheid aan op het moment dat het dak open is. Dat geldt ook voor het (optionele) Bose Open Air System dat de equalizer aanpast aan het omgevingsgeluid. Een analoge Infiniti-klok, aluminium decoratielijsten en speciale kleurstellingen benadrukken Infiniti´s ambitie om als luxemerk te worden gezien.

3.7 liter V6
Net als bij de Sedan en de Coupé levert Infiniti de G37 Cabrio met een 3.7 liter V6-motor met een vermogen van 320 pk. Standaard koppelt Infiniti de V6 aan een handgeschakelde zesbak en een zeventrapsautomaat met schakelpeddels achter het stuurwiel is optioneel. De prestaties zijn niet bekend, maar verwacht een 0-100 km/h sprint in iets meer dan 6 seconden. Voor goede rij-eigenschappen is de vering rondom onafhankelijk. Voor is een double wishbone-wielophanging gebruikt, achter een multilink-ophanging dat de schokbrekers en de veren scheidt.

Rijke uitrusting
Infiniti levert de G37 Cabrio met een zeer rijke standaarduitrusting. Lederen bekleding is standaard evenals climate control en een audiosysteem met zes speakers, 6 CD-wisselaar en een 7 inch kleurenscherm. Een windscherm, elektrisch te verstellen stoelen, adaptieve cruise control en 18 inch lichtmetalen velgen completeren het plaatje. Op veiligheidsgebied zien we behalve ABS met remkrachtverdeling en Brake Assist ook ESP. De nodige airbags vangen de inzittenden op als het mis gaat.

Zomer 2009
De Infiniti G37 Cabrio zal vanaf de zomer van 2009 bij de dealers staan. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend maar wij gaan er van uit dat de prijslijst begint bij zo´n 52.000 euro.

Redactie
Door Redactie
In detail: Infiniti G37 Cabriolet
In detail: Infiniti G37 Cabriolet
In detail: Infiniti G37 Cabriolet
In detail: Infiniti G37 Cabriolet
In detail: Infiniti G37 Cabriolet
In detail: Infiniti G37 Cabriolet
In detail: Infiniti G37 Cabriolet
In detail: Infiniti G37 Cabriolet

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers