Autonieuws

Verlengde Audi A4 voor de Chinese markt

Speciaal voor de Chinese markt lanceert Audi een verlengde A4. De auto is exclusief voor China en zal dan ook niet in Europa leverbaar worden. De verlenging van 60 mm komt geheel ten goede aan de achterpassagiers.

Zoals de Chinezen proberen Europa te veroveren, zo proberen de Europese fabrikanten in China succes te boeken. Onder meer Volkswagen, Audi, Citroën en BMW zijn redelijk actief in China en hebben er zelfs eigen fabrieken staan. Volkswagen heeft bovendien een tweetal modellen ontwikkeld - de New Bora en Lavida - die specifiek voor de Chinese markt zijn ontwikkeld.

Verlengde auto´s in China
De verlengde A4 komt niet zomaar uit de lucht vallen. Eerder al presenteerde Audi de A6L, BMW de 5-serie Lang en Cadillac de SLS. Alledrie de modellen zijn verlengde varianten en specifiek voor China ontwikkeld. Volgens de genoemde fabrikanten is in China de vraag naar verlengde auto´s immers groot en laten topmanagers en directeuren zich graag rijden in verlengde auto´s.

60 mm langer
Met 60 mm verlenging biedt de A4L net dat beetje extra beenruimte om comfortabel op de achterbank plaats te nemen. Uiteraard zijn er de nodige extra´s achterin te monteren waardoor je bijvoorbeeld een film kunt kijken of gemakkelijk kunt werken. Motorisch is er de keuze uit een 2.0 TFSI (180 pk) of een 3.2 FSI (265 pk). Vanaf januari 2009 staat de A4L bij de Chinese Audi-dealers.

Gerelateerde artikelen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant

Autonieuws
Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A4 in het donker naar buiten

Spyshots
Audi A4 spyshots
> Artikel lezen

Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant

Autonieuws
Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.