Autonieuws

Nürburgring wordt themapark

De Nürburgring trekt steeds meer publiek naar zich toe. En dat terwijl niet eens iedereen een kaartje koopt om een ronde op het beroemde circuit te rijden. Vermaak is ook buiten de baan te beleven. ‘De Ring’ staat ieder jaar garant voor circa 200 evenementen. Vanaf medio 2009 valt er nog veel meer te beleven rondom de ‘Groene Hel’. Dan is het project gereed dat de Nürburgring tot een heus themapark maakt. Althans, dat is de bedoeling.

Het beroemdste en tevens meest gevaarlijke circuit ter wereld, de Nürburgring, is hot. Zo hot zelfs, dat menig (sport)autofabrikant de laatste jaren er een stal heeft gebouwd om hun testwerkzaamheden betreffende prototypes onder te brengen. Naast de talloze evenementen die er jaarlijks plaatsvinden, scheuren er dagelijks tientallen enthousiastelingen een ronde of meer over de 172 bochten tellende racebaan. Volwaardig sportwagen, 1.2-tjes of motorfiets? Ervaren of zojuist geslaagd voor het rijbewijsexamen? Iedereen en (bijna) alles is welkom.

Ontspannend dagje uit
Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat er steeds meer publiek naar ‘De Ring’ stroomde, met als gevolg dat de detailhandel (restaurants, bars, discotheken en hotels) er inmiddels in grote getale aanwezig zijn. Ook in de showrooms van diverse grote merken als Ferrari, Aston Martin en Nissan glimmen de mooiste en nieuwste modellen. Zelfs de hoogste baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, heeft zich er gevestigd met een waar mekka aan F1-bezichtigingen. Kortom, een bezoek aan de Nürburgring is tegenwoordig een onspannend dagje uit op zich.

Toekomstplannen
Er is dan ook door Nürburgring GmbH naarstig gekeken naar nieuwe ontwikkelingen om de omgeving rondom het circuit verder uit te breiden met nog meer vermaak voor de bezoeker. De toekomstplannen liggen al grotendeels op tafel waaronder diverse themaparken zoals een welkomstcentrum, een motorsport resort, het ‘Eifel dorp´, een evenementenhal, een winkelboulevard, een nieuw hotel en een ‘Indoor Arena’. Medio 2009 moeten de plannen gereed zijn waarmee een investeringsbedrag van zo’n 215 miljoen euro gemoeid gaat. Althans, dat is in ieder geval de doelstelling van marketingdirecteur van  Nürburgring GmbH Stephan Climbal.

Snelste rollercoaster ter wereld
Eén van de meest spectaculaire zaken is het bouwen van de snelste rollercoaster ter wereld. Voor de echte speedfreak een belevenis om naar uit te kijken. Wie denkt de meest explosieve acceleraties al eens meegemaakt te hebben moet eens een ritje maken in deze indrukkende attractie. De rollercoaster lanceert iedereen die in durft te stappen in 2,5 seconden naar 217 km/h. Dat is twee keer zo snel als een Formule 1-auto. Ondertussen krijg je zo’n 3,4 G-krachten op je lichaam te verwerken. Wie de rit heeft ´overleeft´, kan zijn hart luchten in de overige attracties die het 15.000 m2 metende park te bieden heeft.

Onzeker
De komst van de rollercoaster is echter nog toekomstmuziek aangezien het ontwerp nog niet is gemaakt. Maar dat de attractie er komt, daar is Climbal van overtuigd. In hoeverre de overige toekomstplannen gerealiseerd kunnen worden is eveneens nog onzeker. Climbal is nog op zoek naar investeerders. Hij hoopt met deze plannen per jaar zo’n 500.000 extra bezoekers bij de Nürburgring te verwelkomen. Momenteel bedraagt het bezoekersaantal per jaar zo’n twee miljoen. Met diverse zaken is men inmiddels gestart en de bouwput wordt alleen maar groter.

Gerelateerde artikelen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.