Autonieuws

Bentley Azure voortaan ook als ‘T’ te bestellen

De Bentley Azure is voortaan ook in T-uitvoering verkrijgbaar. Behalve een extra fraaie uitrusting beschikt het over een 500 sterke twin-turbo V8; 43 pk meer dan een ´normale´ Azure.

  • Motor uit Arnage T in het vooronder
  • Vermogen van 500 pk en 875 Nm
  • Nog meer luxe en uitstraling

Binnenkort verdwijnt de huidige Arnage uit het gamma van Bentley en dan blijven alleen de Brooklands en de Azure nog over als ‘oudjes’ van het Britse luxemerk. Bentley compenseert dit verlies enigszins met de Azure T.

500 pk en 875 Nm 
Gepaard met de ‘T’ gaat ook de 6.75 liter twin-turbo V8 met 500 pk en een koppel van 875 Nm in het vooronder. Precies, dezelfde krachtbron die ook in de Arnage T en de Arange Final Series ligt. De Azure T sprint ermee vanuit stilstand naar 100 km/h in 5,5 seconden. Van nul naar 160 km/h duurt slechts 12 seconden en de topsnelheid bedraagt 288 km/h. Respectabele cijfers voor een ‘open’ kolos van meer dan 2,5 ton. In een Bentley Azure hoeft men natuurlijk niet zelf te schakelen. Die taak is weggelegd voor de zestraps ZF-transmissie. Het gemiddelde verbruik van 19,5 liter per 100 kilometer zijn cijfers die meteen vergeten moet worden. Gelukkig heeft de cabriolet een tankinhoud van 96 liter, dus bij een gematigde stand van het gaspedaal is een actieradius van 500 kilometer haalbaar.

Uiterlijke toevoegingen
Om de Azure T-waardig te maken is het uitgerust met 20 inch tweedelige lichtmetalen wielen en een flink opgepoetste ‘Flying B’ op de motorkap. Tevens is een Azure T te herkennen aan de donkere grille en de Le Mans luchtinlaten in het front. Helemaal chique is de aluminium ‘Jewel’ tankdop.

Sfeervolle extra’s
Binnenin kan men ook het nodige aan extra luxe verwachten. Tenminste als men van extra´s kan spreken. Een ‘normale’ Azure heeft al meer dan voldoende aan boord om de meest veeleisende chauffeur te verwennen. De Azure T voegt hier nog een aantal sfeervolle zaken aan toe. Onder meer glimmende deurhendels en lichtschakelaars, sierringen om de ventilatieroosters, een zwarte afwerking voor het instrumentarium en een iPod-interface dopen de Azure om tot een ‘T’. Meer geld moet nog wel worden neergelegd voor het ‘Naim for Bentley’ audiosysteem met tien speakers, een subwoofer en een versterker van 1.100 Watt. Voldoende soundvermogen om een eigen strandfeestje te houden, dacht wij zo.

Gerelateerde artikelen

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley Arnage Drophead Coupé in productie

Autonieuws
Bentley Arnage Drophead Coupé in productie
> Artikel lezen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Naim audiosystemen voor Bentley

Automultimedia
Naim audiosystemen voor Bentley
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.