Autonieuws

Autoverkopen oktober 2008: Volkswagen aan kop

Volkswagen staat met twee modellen bovenaan de ranglijst van best verkochte modellen in oktober. De Golf was afgelopen maand marktleider, gevolgd door de Passat. Dankzij de goede verkopen in oktober is de Volkswagen Golf de Peugeot 207 gepasseerd als best verkochte model van 2008 tot nu toe.

De Peugeot 207 bleef in oktober op de zevende plaats steken met net geen duizend nieuwe registraties, terwijl Volkswagen afgelopen maand 1.779 Golfs verkocht. In totaal staat de Volkswagen Golf nu op 14.793 stuks, tegenover 14.053 stuks voor de Peugeot 207. De Opel Corsa staat stevig op de derde plaats met een totaal van 13.215 stuks.

Top 10
Ondanks een ietwat tegenvallende vijftiende positie in oktober, handhaaft de Toyota Aygo de vierde plaats met 11.348 verkopen in 2008. De Ford Focus en Ford Mondeo, die in oktober op respectievelijk de vierde en derde plaats eindigden, staan in het totaalklassement vijfde en zesde. Van de Focus zijn 10.787 exemplaren verkocht, de Mondeo is 9.286 maal op kenteken gezet. De Peugeot 308 was vijfde in oktober en staat in totaal slechts zeven stuks achter op de Ford Mondeo. De Opel Astra, Volkswagen Polo en Renault Twingo maken de top tien compleet. De Hyundai i10 is met een opvallende opmars bezig. De nieuwkomer was afgelopen maand het op zeven na best verkochte model en staat in de totaalstand inmiddels al op de achttiende plaats.

Oktober laat lichte daling zien
In de maand oktober zijn de verkopen van personenauto’s in Nederland voor het eerst dit jaar licht gedaald. In de afgelopen maand werden er 0,7% minder auto’s geregistreerd. In totaal werden er in oktober 2008 41.943 personenauto’s verkocht vergeleken met 42.251 personenauto’s in oktober vorig jaar. In de eerste tien maanden van 2008 werden echter wel meer auto’s geregistreerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Cumulatief laten de personenautoverkopen nog steeds een plus van 1% zien. Tot en met oktober 2008 werden er 463.015 personenauto’s verkocht tegen 458.425 tot en met oktober 2007.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen R Pikes Peak heeft gedaan waarvoor 't kwam

Autonieuws
Volkswagen R Pikes Peak doet waarvoor het kwam
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross officieel aangekondigd voor de hersft

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen geeft al veel prijs over T-Cross

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.