Autonieuws

Dit is de Aston Martin One-77!

Dit zijn de allereerste beelden van de Aston Martin One-77. Ondanks dat de fabrikant in Parijs de auto nog netjes onder het doek heeft gehouden en ons opwarmde voor zijn officiële debuut is het toch niet gelukt de One-77 geheim te houden. Deze foto´s zijn namelijk uitgelekt.

Aan officiële details van Aston Martin´s supercar ontbreekt het tot op heden dan ook. Wel kunnen we vertellen dat dit de duurste, meest exclusieve en snelste Aston Martin is die de Britten ooit hebben gebouwd. Met zijn oplage van slechts 77 stuks - die overigens al zijn uitverkocht - is en blijft het een zeldzaam model. Wees echter niet getreurd, want Aston Martin heeft nog een aantal andere interessante modellen op stapel staan, zoals de vierdeurs coupé Rapide en de productieversie van de V12 Vantage RS. Ook niet verkeerd, toch?

Ontwerpvrijheid
In een eerder vrijgegeven video lieten Aston Martin topman Ulrich Bez en ontwerper Marek Reichman al weten dat ´Project One77´ een absoluut hoogtepunt is in Aston Martin´s bestaan. De ontwerpers kregen veel vrijheid en dat zien we terug in het ontwerp. De auto is overduidelijk een Aston, maar wel met gewaagde details als de vorm van de koplampen, de imposante grille, de grote luchtinlaten en de enorme diffusor.

V12
Het motorisch geweld wordt komt van een 7.3 liter V12 met een vermogen van 710 pk en een koppel van 750 Nm. De motor ligt voorin, is gekoppeld aan een 6-traps automaat hiermee is de sportwagen in staat in circa 3,5 seconden naar de 100 km/h te accelereren. Temeer ook omdat de auto grotendeels van carbon is vervaardigd en zo´n 1.500 kg weegt.

Meer details zullen in de komende weken ongetwijfeld vrij komen.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin presenteert geavanceerde tweewieler

Lifestyle & design
Aston Martin presenteert geavanceerde tweewieler
> Artikel lezen

Alle geheimen van de Aston Martin One-77

Autonieuws
Alle geheimen van de Aston Martin One-77
> Artikel lezen

Slik! 30 mille voor Aston Martin One-77 wijnkoeler

Lifestyle & design
In goed gezelschap
> Artikel lezen

Nu helemaal compleet: Aston Martin One-77

Autonieuws
Nu helemaal compleet: Aston Martin One-77
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.