Autonieuws

Chevrolet GPiX Concept

Officieel: Chevrolet GPiX Concept

Met de Chevrolet GPiX Concept presenteert GM een voorbode van een mini-SUV. De auto is onthuld op de Autoshow in Sao Paulo en voornamelijk bestemd voor dergelijke markten. Ondanks dat het een conceptcar betreft is het aannemelijk dat er een productiemodel van komt.

Officieel: Chevrolet GPiX Concept
  • Nieuw segment van mini-SUV´s
  • Flexibel interieur dankzij neerklapbare stoelen
  • Duidelijk Chevrolet design-DNA
  • Productiekansen zeer realistisch

Chevrolet ziet veel potentie in het segment van kleine SUV´s. Vooral gezien het succes van modellen als de Nissan Qashqai en op stapel staande Toyota Urban Cruiser lijkt ook Chevrolet een aandeel in dit segment te willen veroveren. Om die reden heeft het GM Design Center in Brazilië deze GPiX Crossover Concept ontworpen en ontwikkeld. GPiX staat daarbij voor een samentrekking van Global en Pictures. Daarmee geeft Chevrolet aan dat de auto wereldwijd zal worden verkocht.

Chevrolet DNA
De driedeurs crossover heeft duidelijk kenmerken van Chevrolet´s design-DNA. De grille draagt de ´big plus´ en straalt veel overeenkomsten uit met de Captiva en Cruze. De hoge bodemvrijheid en stoere details moeten de auto op een SUV laten lijken.

Glazen dak
Het interieur vangt veel licht op dankzij het glazen dak. Daaronder bevinden zich vier afzonderlijke stoelen waarvan de achterste twee geheel vlak in de vloer kunnen worden opgeborgen. Het instrumentenpaneel is grotendeels digitaal uitgevoerd en qua features is de auto voorzien van onder meer Bluetooth en de mogelijkheid om een PDA aan te sluiten.

Productiemodel?
Dit nieuwe segment heeft volgens Chevrolet veel potentie. Een productiemodel is dan ook zo goed als zeker. En als die er komt zal er ook een Opel-variant van worden gebouwd.

Redactie
Door Redactie
Officieel: Chevrolet GPiX Concept
Officieel: Chevrolet GPiX Concept
Officieel: Chevrolet GPiX Concept
Officieel: Chevrolet GPiX Concept

Mis geen belangrijk Chevrolet-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers