Autonieuws

Dwarsligger: Dodge Challenger SRT10 Concept

Talloze autofabrikanten tonen hun maatschappelijke verantwoording door ‘groene’ modellen op de markt te brengen. Dodge heeft hier geen boodschap aan en presenteert met trots de Challenger SRT10, een dwarsligger in de letterlijke zin des woord.

Zonder enige vorm van schaamte lepelde Dodge de 8.4 liter V10 uit de Viper in de Challenger SRT10. Ook in deze rasechte musclecar levert het blok onder de carbonfiber motorkap een vermogen van 600 pk. Het koppel van 760 Nm heeft ook een groot aandeel in het maken van ´donuts´ op het asfalt. Op snelheid moet dit geweld ook weer vertraagd worden en hiervoor zijn de remmen aangepast. Bilstein schokdempers moeten voor de juiste wegligging zorgen. Alhoewel men zich tijdens het oproken van de banden niet echt druk hoeft te maken over de rij-eigenschappen.

SEMA Motorshow
De zwart/rode kleurstelling ‘Tornado Red’ van de Challenger SRT10 verwijst naar de HEMI Cuda uit de jaren ’70. Binnenin treffen we diverse sportieve accenten en dikke sportstoelen aan. Met een druk op de startbutton wek je de machtige V10 tot leven. De Dodge Challenger SRT10 Concept is zoals zijn naam al zegt nog een studiemodel. Dodge zal de auto meenemen naar de SEMA Motorshow in Las Vegas en daar voor het eerst presenteren. Of de musclecar ook in productie gaat kunnen we niet zeggen. Maar wij schatten de kans zeer realistisch.

Gerelateerde artikelen

18 blijkt duivels nummer voor de Dodge Challenger Hellcat

Autonieuws
> Artikel lezen

Visueel genieten van Dodge Challenger Demon

Autonieuws
> Artikel lezen

Smullen van retro-cocktail: Dodge Shakedown Challenger

Autonieuws
> Artikel lezen

707 pk voor Dodge Challenger SRT Hellcat!

Autonieuws
Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

Dodge Challenger SRT Hellcat doet verlangen naar een oneindige roadtrip

Fotogalleries
Monsterlijke sfeerbeelden van Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

Dagelijkse dosis benzine met 2015 Dodge Challenger

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.