Autonieuws

S 320 BlueEFFICIENCY geprijsd

Eind dit jaar start Mercedes-Benz met de levering van de nieuwe S 320 CDI BlueEFFICIENCY, die dankzij diverse technieken zo’n 10% zuiniger en schoner is ten opzichte van de conventionele S 320 CDI. Prijzen beginnen bij € 96.338,-. De verlengde uitvoering kost minimaal 107.375 euro.

De nieuwe BlueEFFICIENCY variant van de S-klasse - die vanaf eind dit jaar de S 320 CDI opvolgt - is  zuiniger dan zijn voorganger. Met een verbruik van 7,6 liter per 100 km (0,7 liter minder) en een CO2-uitstoot van 199 g/km (21 gram minder) wist Das Haus met BlueEFFICIENCY technieken de S 320 CDI milieuvriendelijker te krijgen. Onder deze technieken vallen een stuurbekrachtiging die uitsluitend werkt wanneer dat ook echt nodig is (bij het draaien van het stuurwiel), een automatische transmissie met ontkoppelfunctie tijdens het stilstaan en banden met verminderde rolweerstand. Zoals het Mercedes-Benz betaamd staan comfort en prestaties op een gelijkblijvend S-klasse niveau.

Vermogen onveranderd
Vermogen en koppel van de V6 CDI-motor blijven met 235 pk en 540 Nm onveranderd. Hiermee accelereert de S 320 CDI BlueEFFICIENCY in 7,8 seconden van 0 naar 100 km/h en bereikt hij een topsnelheid van 250 km/h.

Gerelateerde artikelen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.