Autonieuws

Blikvanger: Citroën GT Concept

Spectaculair nieuws bij Citroën, want het merk toont een virtuele sportwagen. Naar eigen zeggen is het merk de eerste autofabrikant die op deze manier een link legt naar de virtuele wereld.

Het Franse merk introduceert met de GTbyCitroën haar eerste virtuele conceptcar. Hij is tot stand gekomen uit de samenwerking tussen Citroën en Polyphony, de producent van het rijsimulatiespel Gran Turismo 5 voor de Playstation 3. Van Gran Turismo zijn wereldwijd al vijftig miljoen exemplaren verkocht en het wordt alom geroemd om zijn kwaliteit, ontwerp en hoge realiteitsgehalte. In het spel wordt de GTbyCitroën elektrisch aangedreven door een brandstofcel zonder enige molecuul vervuilende uitstoot.

Sportwagen
Bij het ontwerpen van de GTbyCitroën is gezocht naar een optimale aerodynamische vorm. Dit is goed af te leiden aan de vloeiende vormen en strakke lijnen die het model kenmerkt. Het vooraanzicht wordt geaccentueerd door brede luchtinlaten en scherp gesneden, horizontale koplampen. Aan de achterzijde van de bijna vijf meter lange sportwagen zien we een beweegbare spoiler die voor de nodige downforce zorgt. De 21 inch lichtmetalen velgen benadrukken het sportieve karakter van de auto.

Sportief interieur
In het interieur van de GTbyCitroën is plek voor twee inzittenden. Twee gevulde kuipstoelen, elk voorzien van een vierpuntsgordel, omhullen de bestuurder en zijn passagier. Dankzij een head-up display dat de benodigde rij-informatie laat zien kan de bestuurder zich volledig op de weg concentreren. Het donkere interieur van dit showmodel is bekleed met zwart leder en hier en daar voorzien van een subtiele toepassing van zeldzame materialen als koper en staal.

Polyphony Digital Inc
"De GTbyCitroën laat zien hoe de digitale en hedendaagse autobranche elkaar kunnen versterken in een samenwerkingsverband dat werkelijk vernieuwingen kan brengen.” Aldus Kazanori Yamauchi, directeur van Polyphony Digital Inc en bedenker van Gran Turismo. “We zijn erg blij dat Citroën ons heeft benaderd en ons de kans heeft gegeven om onze creatieve krachten te bundelen, om vervolgens deze zeer bijzondere conceptcar te ontwerpen en te bouwen. Het was absoluut een unieke ervaring om te zien hoe de auto eerst in het spel zijn vorm kreeg en vervolgens werkelijkheid werd, aangezien ons werk normaal gesproken niet buiten de digitale wereld treedt.” De Citroën GT Concept zal helaas nooit in de werkelijke wereld op de weg te zien zijn. Rijden of racen met de bolide kan uitsluitend viritueel.

Gerelateerde artikelen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak

Autonieuws
Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Citroën C4 Cactus is minder stekelig

Autonieuws
Vernieuwde Citroën C4 Cactus is minder stekelig
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.