Autonieuws

Meer details over Hyundai i20

Na een eerste foto en enkele details is er meer informatie losgekomen over de nieuwe Hyundai i20. De opvolger van de Getz wordt volgende week in Parijs onthuld en gaat straks de strijd aan met de Opel Corsa, nieuwe Ford Fiesta en de Fiat Grande Punto.

De auto is helemaal gericht op de Europese markt volgens de woordvoerder van Hyundai’s designcentrum in Rüsselheim (Duitsland). We verwachten dan ook - net als Hyundai - veel van de compacte i20. Wisten we al dat de nieuweling een langere wielbasis zou krijgen? Nu is ook bekend geworden hoeveel deze bedraagt. Met een wielbasis van 2,53 meter moeten de inzittenden meer bewegingsvrijheid hebben. In vergelijking tot de bovengenoemde concurrenten overtreft de nieuwe Hyundai i20 ze in ieder geval allemaal. Een bagageruimte van 295 liter met de achterbank rechtop is ook niet slecht. Zo meet de kofferruimte van de Fiat Grande Punto 275 liter en die van de Opel Corsa 285 liter. De nieuwe Ford Fiesta heeft een gelijkwaardige bagageruimte als de i20.

Breed motorengamma
Tijdens zijn marktintroductie in het voorjaar van 2009 is de i20 leverbaar met zeven motoren. Hyundai trapt af met de 78 pk sterke 1.2 liter benzine, terwijl de 1.4 liter een vermogen van 100 pk levert. Het 1.600 cc metende motorblok meet een vermogen van 126 pk. Dit is ook meteen de meest vermogende benzinevariant. Een handgeschakelde 5-versnellingsbak is op alle benzines standaard. Dieselen kan met de 1.4 liter of 1.6 liter die respectievelijk 75 en 90 pk leveren en gekoppeld zijn aan 5-versnellingsbak. De topdiesels zijn ook hier een 1.6 liter CRDI-viercilinder. Deze leveren 115 of 128 pk. Echter is bij deze modellen een 6-bak standaard. Op termijn volgt er nog een i20 i-Blue. Deze zal door diverse aanpassingen zuiniger en schoner zijn dan de overige modelvarianten.

Gerelateerde artikelen

Droomt Hyundai van een Le Mans-optreden?

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016

Autonieuws
Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016
> Artikel lezen

Hyundai i20 krijgt stoere broer genaamd i20 Active

Autonieuws
Hyundai i20 Active
> Artikel lezen

Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden

Autonieuws
Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden
> Artikel lezen

Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N

Autonieuws
Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.