Autonieuws

Fiat komt milieubewuste PUR-O2 modellen

Fiat geeft gehoor aan het verbeteren van het milieu met haar milieulabel PUR-O2. Onder deze noemer zullen de Italianen meteen na de officiële presentatie in Parijs een aantal modellen op de markt brengen die zuiniger en schoner zijn dan de standaard modellen. Er wordt afgetrapt met de Fiat 500, Croma en Bravo PUR-O2. Op termijn volgen er meerdere PUR-O2 modellen.

Op de tentoonstelling in Parijs staat onder andere de Fiat 500 PUR-O2 met 1.2 liter benzinemotor. Door tal van aanpassingen zoals een start/stop-functie van Bosch en speciale maatregelen als lage weerstandbanden, vloeistoffen met lagere viscositeit en een verbeterde aerodynamica is het verbruik met enkele procenten gereduceerd. De CO2-emissie bedraagt hierdoor slechts 115 g/km. De motor is gekoppeld aan een Duallogic gerobotiseerde versnellingsbak waarbij de versnellingsbakverhoudingen zijn aangepast.

Bravo en Croma PUR-O2
Naast de PUR-O2 variant van de 500 worden ook de Croma en Bravo PUR-O2 in Parijs gepresenteerd. Deze bevatten respectievelijk een 1.9 liter en 1.6 liter Multijet-motor. Door soortgelijke aanpassingen bij uit te voeren als bij de Fiat 500 PUR-O2 is er tevens een verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot mogelijk gemaakt.

November 2008
Zoals gezegd zal Fiat eerst deze drie PUR-O2 modellen presenteren. Al vanaf november aanstaande staan deze modellen in de showroom. Op termijn volgen er meerdere PUR-O2 varianten. Wanneer dit zal zijn is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Rivièra Maison maakt écht vrouwenautootje van Fiat 500

Autonieuws
Fiat 500 Rivièra Maison
> Artikel lezen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Fiat onthult Aegea. Nieuwe Bravo voor ons?

Autonieuws
Fiat Aegea
> Artikel lezen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.