Autonieuws

Meer foto´s van de Toyota Avensis

Toyota heeft meer beeldmateriaal van de nieuwe Avensis vrijgegeven. Konden we eerder al de achterkant laten zien, nu ook de voorkant en het interieur. Ook de zijkant van de stationwagon is te zien op de foto´s.

Toyota zal in Parijs drie nieuwe modellen presenteren, waarvan de derde generatie Avensis er één van is. De nieuwe Avensis groeit zowel in lengte als in de breedte met vijf centimeter, terwijl de hoogte ongewijzigd blijft. De wielbasis bedraagt 270 cm. De hatchback-variant komt te vervallen, dus dat betekent dat de nieuweling straks leverbaar is als sedan en stationwagen. Verder weet Toyota ons te beloven dat het kwaliteitsniveau en de standaarduitrusting is opgekrikt.

Drie benzine- en drie diesels
Wanneer de auto in de eerste helft van 2009 op de markt verschijnt, kan de koper de keuze maken uit drie benzinemotoren en drie diesels. Een 1.6 liter met 132 pk trapt het gamma van de benzinemotoren af, gevolgd door een 147 pk sterke 1.8 liter motor. Voorlopig dient als topmodel de 2.0 liter viercilinder met 152 pk. Dieselen begint bij een 126 sterke 2.0 liter met 310 Nm koppel, gevolgd door de 2.2 D-4D met 150 pk en 340 Nm draaimoment. Het laatste blok is tevens verkrijgbaar met 177 pk en 400 Nm koppel. Alle motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Optioneel is er een traploze CVT-transmissie verkrijgbaar die luistert naar de naam ‘MultiDrive’.

Standaard uitrusting
Zoals gezegd belooft Toyota dat de standaarduitrusting van de nieuwe Avensis naar een hoger niveau is getild. Volgens de Jappenners vallen daar in ieder geval de volgende zaken onder: elektrische stuurbekrachtiging, een elektrische handrem, antiwhiplash hoofdsteunen en alarmverlichting bij een noodstop. De duurdere versies bevatten onder meer ook nog een elektrische stuurkolomverstelling en een sleutelkaart. Wie accessoires als Lane Departure Warning (bekend uit de Volkswagen Passat CC), adaptieve cruise controle, een pre-crash veiligheidssysteem en bochtverlichting wenst moet meer bijbetalen. Een panoramisch glazen dak is eventueel verkrijgbaar op de stationwagen.

Autosalon Parijs
Begin oktober maakt de nieuwe Toyota Avensis zijn debuut op de Autosalon van Parijs. Maar voordat de sedan en stationwagen van de nieuweling in de showrooms staat zijn we inmiddels aanbeland in de eerste helft van 2009.

Gerelateerde artikelen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Toyota Avensis (Touring Sports)

Autotests
Autotest | Toyota Avensis (Touring Sports)
> Artikel lezen

Autotest | Toyota Avensis (Touring Sports)

Autotests
Autotest | Toyota Avensis (Touring Sports)
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Avensis geeft (eindelijk) teken van leven

Spyshots
Nieuwe Toyota Avensis in aantocht
> Artikel lezen

Hebbes! De nieuwe Toyota Avensis Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.