Autonieuws

Teaser: Opel Astra

Opel heeft een teaser en de eerste informatie van de nieuwe Astra vrijgegeven. Het gaat hier om een foto waar achterin de nieuwe Astra wazig te zien is. Op de voorgrond de nieuwe Insigna.

Het duurt nog een jaar voordat Opel haar nieuwe Astra zal introduceren, maar ondertussen staat Volkswagen wel vol in de spotlights met de nieuwe Golf. Dat zint men bij Opel niet en daarom maakt het Duitse merk alvast melding van de nieuwe Astra. Het merk lijkt hiermee te zeggen dat de kopers in het C-segment nog even geduld moeten hebben en niet voor de Golf maar voor de Astra moeten kiezen.

Insignia styling
Dat de Insignia samen met de Astra op de teaser te zien is, is niet alleen maar vanuit een marketing technisch oogpunt. Opel geeft hier ook duidelijk mee aan dat de Astra een kleine broer van dit model qua uiterlijk wordt. De styling zal grotendeels overeenkomen, zodat het model een duidelijk familiegezicht meekrijgt.

Nieuwste technieken
De volgende generatie Astra zal voorzien worden van Opels nieuwste technieken, zoals het Adaptive Front Lighting (AFL) systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de bestuurder altijd een optimaal zicht heeft in elke situatie en weertype. Ook kan de wagen (optioneel) uitgerust worden met het Front Camera System die verkeerssymbolen herkent. Onder de kap vinden we diverse nieuw ontwikkelde turbomotoren. Op dit gebied volgt Opel ook de trend van het downsizen.

Eind volgend jaar
Dankzij het moederbedrijf GM beschikt de Astra over een nieuw ontwikkeld platform, die onder andere ook in de Chevrolet Cruze gebruikt wordt. Zoals al eerder gezegd zal Opel de nieuwe telg volgend jaar september op de IAA in Frankfurt presenteren. Niet lang daarna staat de Astra bij de dealer.

Gerelateerde artikelen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.