Autonieuws

Castagna Tender Two: retro van 600 Jolly uit de jaren zestig

Wederom is er een Fiat 500 onder handen genomen. Het Italiaanse Castagne waagde zich voor de tweede maal aan de hippe landgenoot. Deze retro-versie van de Fiat 600 ´Jolly´ wordt aangedreven door een elektromotor.

De Italiaanse carrosseriebouwer Castagne is dol op de Fiat 500. Eerder kwam de bouwer al met de Woodywagon en op de Autosalon van Parijs zal een tweede variant op basis van de 500 worden onthuld. De Tender Two - zoals de naam luidt - is een retro-versie van de typische Fiat strandauto’s uit de jaren ’60, zoals de Fiat 600 ‘Jolly’. Ook ditmaal is het dak, portieren en een deel van de achterzijde verwijderd. Indien gewenst kan middels een rood met wit gestreepte canvasdak de zon of een regenbui alsnog worden geweerd. Het veelvuldig gebruikte teakhout verwijst naar de naam van de auto, die op zijn beurt weer wordt gebruikt door jachteigenaren. Zij noemen hun vervoermiddel op het vasteland vaak ‘Tender’.

Elektromotor
De Castagne Tender Two wordt aangedreven door een elektromotor die in circa vier uur helemaal opgeladen kan worden. De actieradius is beperkt tot slechts 140 kilometer en ook de topsnelheid is niet ruim bemeten. Bij 130 km/h houdt ‘ie het voorgezien. Geen schipper die daar om maalt. De afstand van het zojuist aangemeerde jacht tot aan het strand is veelal niet ver.

Gerelateerde artikelen

Rivièra Maison maakt écht vrouwenautootje van Fiat 500

Autonieuws
Fiat 500 Rivièra Maison
> Artikel lezen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Castagna snapt het principe van een echte Fiat 500 Cabrio

Autonieuws
Fiat 500 cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.