Autonieuws

Meer info over de Ford Ka

De nieuwe Ford Ka zal gepresenteerd worden op de Parijs Motor Show. Hij moet het oude, populaire model wat maar liefst 1,46 miljoen keer over de toonbank ging doen vergeten.

De Ford Ka draait alweer mee sinds 1996. Destijds werd de auto ook al op de Parijse Motor Show geïntroduceerd. En twaalf jaar later zal de nieuwe Ka hier ook worden gepresenteerd. In een later stadium komt Ford ook nog met een gloednieuwe StreetKa en SportKa. Samen met deze modellen moet de Ka de vorige versie qua verkopen minstens evenaren of verbeteren. Dat zal geen gemakkelijke opgave zijn. Van het vorige model werden er maar liefst 1.460.000 exemplaren verkocht.

Samenwerking met Fiat
De gloednieuwe Ka deelt zijn basis met de Fiat 500. Dat betekent overigens niet dat Ford het onderstel ongemoeid heeft gelaten. De ingenieurs hebben het rijgedrag flink aangepast dankzij vele testen op de openbare wegen en circuits als de Nürburgring. De samenwerking met Fiat heeft ook voor gezamenlijke motoren gezorgd. Zo levert Ford in de Ka een 1.2 liter benzinemotor met 69 pk en een 1.3 liter TDCi-dieselmotor met 75 pk. Beide krachtbronnen bevatten een CO2-uitstoot die minder dan 120 gr/km bedraagt. Het verbruik van de benzine- en dieselmotor is vastgesteld op respectievelijk 4.8 en 4.2 liter per 100 km.

Twee uitrustingsniveaus
De nieuwe Ford Ka zal worden geleverd in twee uitrustingsniveaus, namelijk Ambiente en Titanium. Naast deze twee niveaus zullen er ook een aantal optionele pakketen beschikbaar zijn. Daarnaast zal de Ka leverbaar worden met voorruitverwarming, stoelverwarming en Bluetooth communicatieapparatuur.

Productie in Polen
Tijdens de Motor Show in Parijs - die begin komende maand plaatsvindt - zal de nieuwe Ka aan het publiek voorgesteld worden. De productie van de compacte hatchback vindt plaats in het Poolse Tychy, waar de auto samen met de Fiat 500 van de band rolt. Begin volgend jaar zal de auto bij de vaderlandse dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Ford prijst Fiesta Metal en lanceert Ka Metal

Autonieuws
Ford prijst Fiesta Metal en lanceert Ka Metal
> Artikel lezen

Kek ding: gelimiteerde Ford Ka Grand Prix

Autonieuws
Kek ding: gelimiteerde Ford Ka Grand Prix
> Artikel lezen

De 'nieuwe' Ford Ka: plussen en minnen

Autonieuws
De 'nieuwe' Ford Ka: plussen en minnen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.