Autonieuws

Waardig afscheid van de Golf GTI

Met de komst van de nieuwe Golf moeten we tegelijk afscheid nemen van de GTI. Maar de GTI krijgt een waardig afscheid. In samenwerking met tuner Abt lanceert de importeur 300 “Limited Editions” van de GTI speciaal voor de Nederlandse markt.

Onder de naam ´Limited Edition 240´ wordt de laatste 240 pk sterke uitvoering van de GTI vermarkt. Met dank aan een verbeterde motormanagement-chip van tuner Abt, levert de motor 40 pk meer dan de standaard GTI.

Onderscheid
Naast de vermogenswinst is vooral aan uiterlijke kenmerken aandacht besteed. De Limited Editions zijn uitgevoerd met een serienummerplaatje, bi-xenonverlichting, follow-me-home-verlichting en een navigatiesysteem. Daarnaast maken parkeersensoren en een regensensor standaard onderdeel uit van deze auto. Bij de overhandiging van de sleutels ontvangt de koper een hangertje met het productienummer. Lederen bekleding kan tegen meerprijs worden aangeschaft.

Prijzen
De kostprijs van deze auto bedraagt € 31.995,-. Daarmee is deze een stuk minder duur dan de 230 pk sterke ´Edition 30´ die voor ruim € 35.000,- van eigenaar wisselt. Ter vergelijk; een gewone GTI kost minimaal € 30.550,-. De Limited Edition 240 zal in Parijs worden gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Verliefd GTI-stelletje stapt in 'Jacky'-geruit huwelijksbootje

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Volkswagen Up! GTI: lekker vlot karretje

Autonieuws
Up! GTI: lekker vlot karretje
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.