Autonieuws

Update: Chevrolet Camaro in detail

General Motors heeft officieel de Chevrolet Camaro gepresenteerd. In februari 2009 zal de productie van start gaan, waarna de auto eerst in de VS zal worden verkocht. Eind 2009 zal de Camaro naar Europa komen. De Convertible verschijnt een jaar later.

Volgens Ed Peper - General Manager van Chevrolet - biedt de Camaro het beste van twee werelden. Aan de ene kant is het een rasechte sportwagen die teruggrijpt naar het roemruchte verleden van de originele Camaro uit de jaren ’60 en ‘70. Aan de andere kant is het een zeer comfortabele auto met moderne technieken en prestaties.

Ruime 2+2
Het productiemodel wijkt slechts op enkele details af van de concept van twee jaar geleden; breed, robuust en agressief. De Camaro is een 2+2 coupé met een lengte van 4,84 meter lang en een breedte van 1,92 meter. De wielbasis bedraagt 2,85 meter. Chevrolet belooft dat er vier volwassen in de Camaro kunnen plaatsnemen. En als je naar de buitenmaten kijkt, zou dit best eens kunnen kloppen. De bagageruimte meet 320 liter.

Motoren
De Camaro zal bij aanvang van z’n marktintroductie verkrijgbaar zijn met twee benzinemotoren. De lichtste motor is een 3.6 liter V6 met 300 pk en 370 Nm koppel. Chevrolet claimt een verbruik van circa 10,9 liter per 100 km. Een zeer nette waarde voor een auto toch al gauw meer dan anderhalve ton weegt. De topmotorisering is weggelegd voor de 6.2 liter V8 met 422 pk. Het verbruik van deze muscle car waardige krachtbron ligt op 9,7 liter per 100 km. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een zestrapsautomaat is als optie leverbaar.

Uitvoeringen
Er zijn drie verschillende uitrustingniveaus; LS, LT en SS. De eerste twee zijn uitsluitend te verkrijgen in combinatie met de V6-motor. De achtcilinder wordt geleverd met het SS-pakket. Naast de tien carrosseriekleuren, heeft de koper de keuze uit verschillende lichtmetalen wielen variërend van 18 t/m 20 inch. Standaard staat de SS al op 20 inch wielen en zijn de Brembo-remmen voorzien van vier zuigers per remklauw. Verder is de handgeschakelde SS voorzien van launch control en een speciale Competitive/Sport-mode, een soort instelbaar stabiliteitsprogramma. ESP en traction control is standaard op alle modellen.

Terug naar het origineel
Het interieur komt qua vormgeving sterk overeen met het origineel van veertig jaar geleden. LED-verlichting is voor een grote mate verantwoordelijk voor die typisch jaren ’70 sfeer. Maar ook de vele chroomachtige accenten en het sportstuur met ingevallen spijlen doen erg sterk denken aan de Amerikaanse cult-auto uit 1969. Het is zelfs mogelijk om allerlei metertjes te bestellen voor het aflezen van de olietemperatuur, oliedruk, accustatus en olietemperatuur van de versnellingsbak. Dit was ook mogelijk bij de oorspronkelijke Camaro. Tevens is de coupé voorzien van comfortverhogende zaken als bluetooth voor je GSM, usb-aansluiting, parkeerhulp en een goede geluidsinstallatie. Optioneel kan je de auto op afstand starten.

Najaar 2009
Vanaf maart 2009 staat de Chevrolet Camaro in de showrooms in de VS. De verkoop in Europa start later dat jaar. De Camaro Convertible zal in maart 2010 op de markt verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.