Autonieuws

Meer infomatie over de Kia Soul

Kia zal de gloednieuwe Soul presenteren tijdens de Autosalon van Parijs in oktober. De wagen wordt beschikbaar met twee 1.6 liter motoren en in februari 2009 start de verkoop.

Tijdens de Autosalon van Genève - begin dit jaar - presenteerde Kia de Soul in conceptvorm. Inmiddels komt er mondjesmaat meer informatie beschikbaar over het productiemodel. Ook nu weer heeft Kia een aantal details vrijgegeven en toont de Koreaanse autofabrikant een aantal nieuwe foto´s.

Concept en afmetingen
De Kia Soul is een crossover die feitelijk het midden houdt tussen een kleine MPV en een hatchback. De nieuwe Soul zal uitsluitend als vijfdeurs hatchback op de markt komen en meet 4.105 mm lang. De wielbasis van de wagen bedraagt 2.550 mm, de hoogte 1.610 mm en de breedte, zonder buitenspiegels, 1.785 mm.

Motoren
Kia gaat de auto leveren met in ieder geval twee 1.6 liter motoren. Zowel de viercilinder benzine- als dieselmotor is gebaseerd op de 16-kleppen DOHC krachtbron die ook is gemonteerd in de Kia Cee’d.

Verkopen begin 2009 van start
De productie van de Soul zal vanaf november 2008 plaatsvinden in Korea. De verkopen starten in Europa in februari 2009. Kia wil met de Soul een nieuwe doelgroep aanspreken.

Gerelateerde artikelen

Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV
> Artikel lezen

Eerste technische details elektrische Kia Soul

Autonieuws
Eerste technische details elektrische Kia Soul
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

€ 32.995,- voor 100% elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Vanafprijs Kia Soul EV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.