Autonieuws

Dit zijn de nieuwe Renault Mégane en Scénic

Dankzij uitgelekte interne documentatie kunnen wij de allereerste beelden van de nieuwe Mégane en Scénic tonen. De compleet nieuwe Mégane-serie zal in oktober op de Autosalon van Parijs officieel worden gepresenteerd en begin 2009 bij de dealers staan. Wij tonen u alvast de details.

In onze rubriek spyshots is de Mégane III al meerdere malen aan bod gekomen. De eerste keer was het model nog voorzien van een dikke camouflerende jas, maar de tweede serie spyshots toonde ons al veel meer details. Dankzij uitgelekte foto´s die bij Renault intern worden gebruikt kunnen wij nu de 3-deurs, 5-deurs en zelfs de Scénic en Grand Scénic tonen.

Mégane
Het vijfdeurs model zal de verkooptopper van het gamma moeten worden. Van de gehele serie is dat model dan ook het meest conservatief vormgegeven. Dit om de consument zo snel mogelijk te laten wennen aan de auto. Bij de driedeurs herkennen we echter veel meer van de Mégane Coupé Conceptcar zoals die begin dit jaar op de Autosalon van Genève werd gepresenteerd. We zien daarbij vooral een sportiever front met een typische luchtinlaat. De oplopende raamlijn geeft de Mégane een lekker sportieve uitstraling.

Scénic en Grand Scénic
Behalve de Mégane zijn op de foto´s ook de nieuwe Scénic en Grand Scénic te zien. Beide modellen ondergaan duidelijk de transformatie naar een dynamischer uiterlijk. Renault lijkt daarbij te hebben gekeken naar het succes van de Ford S-Max. Tegelijkertijd zijn de modellen zeer herkenbar als Renault en met name als Scénic.

Autosalon van Parijs
In oktober staat de nieuwe Mégane (3- en 5-deurs) op de Autosalon van Parijs. Niet lang daarna volgen ook de Scénic, sedan, cabriolet en stationwagon. Bovendien komt er weer een Mégane Coupé.

Gerelateerde artikelen

Gelekt: de Renault Megane RS in volle glorie

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.