Autonieuws

Citroën C3 Picasso: kleine MPV

Citroën heeft de smaak te pakken en komt met een C3 Picasso. De kleine MPV moet de strijd aangaan met wagens als de Nissan Note, Renault Modus en Opel Meriva. Die strijd moet begin volgend jaar aanvangen.

Al eerder lieten wij enkele spyshots zien van de nieuwe compacte MPV van de Fransen. Het model moet een plaatsje krijgen onder de C4 Picasso en heeft dan ook duidelijke familiebanden. Vooral de overeenkomst met diverse conceptcars is onmiskenbaar. Het front deelt duidelijk het karakter met de C-Airplay en C-Buggy conceptcars.

DNA
De nieuwe C3 Picasso staat op het platform van de Peugeot 207 wat hem een goede basis geeft. De verkooptopper van het zustermerk heeft namelijk een solide weggedrag. Een gezamenlijk platform maakt het motorengamma van de C3 Picasso ook gelijk duidelijk, zo zal de wagen geleverd worden met een 1.4 en 1.6 benzine en met twee 1.6 HDiF diesels. Vermogens lopen uiteen van 90 tot 120 pk. Wellicht volgt er in een later stadium nog een 1.6 liter turbomotor, maar dat is nu nog gokken.

MPV
De nieuwe C3 Picasso meet 4,08 meter lang, 1,73 meter breed en 1,62 meter hoog en heeft een laadruimte van 500 liter. De wagen is voorzien van drie gescheiden achterstoelen die afzonderlijk van elkaar verschoven kunnen worden over 150 mm. De stoelen kunnen met 1 hand én handeling simpel worden neergeklapt. Hierdoor wordt een vlakke laadvloer gecreëerd tot aan de achterkant van de voorstoelen. De lengte van de laadvloer kan verder worden vergroot door de rechtervoorstoel neer te klappen. De C3 Picasso zal ook leverbaar worden met een groot panoramisch dak. Het dak heeft met die optie een glasoppervlak van 4,52 m2.

Introductie in oktober
Deze eerste beelden en informatie van de Citroën C3 Picasso geven een indruk van het model. De kleine MPV zal in ieder geval schitteren op de Autosalon van Parijs die in oktober begint. Begin volgend jaar zal hij in de showroom te bezichtigen zijn.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Citroën C3 Picasso is half-Duits

Spyshots
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso op details bijgeschaafd

Autonieuws
Citroën C3 Picasso op details bijgeschaafd
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso: Als het om de ruimte gaat

Autotests
Citroën C3 Picasso: Als het om de ruimte gaat
> Artikel lezen

Citroën AirCross: stoere C3 Picasso

Autonieuws
Citroën AirCross: stoere C3 Picasso
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.