Autonieuws

Cadillac XLR-V krijgt kleine opfrisbeurt

De Cadillac XLR-V heeft een kleine facelift ondergaan. Binnenin tref je de voornaamste veranderingen aan. Aan de buitenzijde zal alleen de kenner het nieuwe van het oude model kunnen onderscheiden.

De Cadillac XLR-V is met zijn hoekige langgerekte stijlkenmerken altijd een opvallend model geweest. Daarnaast is het - in vergelijking tot soortgelijke modellen van Britse of Japanse makelij - een vrij zeldzame verschijning op de wegen. Cadallic probeert hier, met een optische en technische facelift, verandering in te brengen.

Exterieur
De veranderingen aan het exterieur zijn behouden gebleven tot een nieuwe voorbumper die is voorzien van nieuwe mistlampen en een andere grille. Deze laatste loopt nu door in de voorbumper, zodat de XLR-V meer verwant lijkt aan de rest van de Cadillac-familie. Ook de nieuwe luchtinlaten langs de flanken van de cabriolet dragen hier aan bij.

Interieur
Voor de inzittenden is het meest duidelijk dat ze met een XLR-V van modeljaar 2009 te maken hebben. Om het interieur naar een hoger niveau te tillen zijn er nieuwe materialen gebruikt. Stoffering van alcantara in de kleuren Ebony en Cashmier weerspiegelt de nieuwe kijk van Cadillac op hedendaagse luxe. Handgesneden en -gestikt lederen dashboardpanelen horen daar natuurlijk bij. De finishing touch wordt gevormd door de chromen ringen rond het instrumentarium en de verwerking van de metalen Bermuda-accenten.

Motor
Onder de lange motorkap huist nog immer de 450 pk sterke 4.4 liter ‘Supercharged Northstar’ V8-motor, bekend uit de V-series. Een beperkt aantal technische verfijningen aan de krachtbron waren voldoende om de XLR-V weer een tijdje leven in te blazen, maar aan het vermogen veranderde niets. 

Uitrusting
Op het gebied van comfort heeft Cadillac gedacht aan zaken als Keyless Acces met start/stopknop, DVD-navigatie, een entertainmentsysteem en een verwarmd stuurwiel. Tijdens een warme zomerdag zorgt de ventilatiemogelijkheid in de zetels voor dat extra beetje comfort. Daarentegen is verwarmen eveneens een mogelijkheid. De veiligheidsvoorzieningen bestaan uit het Magnetic Ride Control System en het head-up display, die de belangrijkste gegevens op de voorruit projecteert.

Herfst 2008
We kunnen de gefacelifte XLR-V aankomende herfst in de showrooms verwelkomen. Tegen die tijd zullen ook de prijzen bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?

Spyshots
Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?
> Artikel lezen

Cadillac CT6 V-Sport hapt naar M5 & co

Autonieuws
> Artikel lezen

Europees debuut Cadillac STS-V en XLR-V op IAA

Autonieuws
Europees debuut Cadillac STS-V en XLR-V op IAA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.