Autonieuws

Maserati Quattroporte subtiel gewijzigd

Na vijf jaar vond Maserati het nodig om de Quattroporte een subtiele facelift mee te geven. De wijzigingen zijn voornamelijk aan te treffen aan de voorzijde. De Quattroporte S beschikt vanaf heden over dezelfde motor als de GranTourismo S.

Pininfarina paste de luxe sedan op een aantal punten aan. Allereerst valt de nieuwe grille met verticale lamellen op. Daarnaast zijn de mistlampunits iets breder geworden. En in de koplamp- en achterlichtunits huist tegenwoordig moderne LED-techniek. Om het gehele front frisser te laten ogen, zijn de wervelingen in de voorbumper gladgestreken. Geheel nieuw zijn ook de buitenspiegels, evenals de dorpels. Hoewel deze laatste meer oog voor detail vragen.
 
Interieur
Ook in het interieur treffen we geen grondige wijzigingen aan. Het zag er immers al keurig uit. Naast een nieuwe middenconsole zijn de bedieningselementen reeds dichter bij elkaar geplaatst. Dit resulteert in een groter bedieningsgemak voor de chauffeur. De reeks navigatiesystemen is volledig opgewaardeerd en omvat nu het nieuwe Maserati Multimedia System. Verder zijn er twee nieuwe leertinten (Marrone Corniola en Sabbia) verkrijgbaar. Deze vervangen de beige kleur die voorheen leverbaar was.

Nieuwe motor voor ´S´
De ‘normale’ Quattroporte’ blijft uitgerust met de bekende 400 pk sterke 4.2-liter V8-motor, terwijl de Quattroporte S vanaf heden beschikt over de nieuwe 4.7-liter V8 met 430 pk. Deze motor debuteerde onlangs in de GranTurismo S, maar levert in de GT-coupé 10 pk meer. Beide modellen krijgen een automatische zestrapsversnellingsbak die in samenwerking met ZF is ontwikkeld.

September 2008
De nieuwe Quattroporte en Quattroporte S zijn vanaf september leverbaar. Masarati-klanten hebben een streepje voor. Zij kunnen de gefacelifte limousine vanaf juli al aanschouwen op diverse locaties wereldwijd. Prijzen zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Verfijnd ontwerp voor Maserati Quattroporte

Autonieuws
Maserati Quattroporte
> Artikel lezen

Oor- en oogstrelend: Bowers & Wilkins P5 Maserati Edition

Lifestyle & design
Compact
> Artikel lezen

Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs

Autonieuws
Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs
> Artikel lezen

Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.