Autonieuws

XF realiseert verkoopstijging Jaguar

De Jaguar XF geeft een positieve impuls aan de verkoopcijfers bij Jaguar. In de eerste vier maanden van dit jaar wist Jaguar wereldwijd 27.500 auto´s te verkopen. Daarmee heeft de Britse autofabrikant maar liefst 40% meer weten te verkopen dan in diezelfde periode vorig jaar, aldus Autotelegraaf.

Dat Jaguar al enige tijd in de problemen zit is geen publiek geheim. Voornamelijk de XF zou er dan ook voor moeten zorgen dat de verkoopcijfers van Jaguar weer naar een tevreden niveau zouden stijgen. Tot nu toe lijkt het erop dat de Britten wat dat betreft op de goede weg zitten. Vorig jaar werden er in de periode van januari t/m april 19.600 auto´s verkocht terwijl dat er dit jaar al 27.500 waren. Dat alles is toe te schrijven aan de XF die in de eerste vier maanden van dit jaar maar liefst 16.500 nieuwe eigenaren wist te vinden.

Dalende verkoop X-type, XK en XJ
Het is echter niet allemaal positief geluid vanuit Engeland. De verkopen van de X-type, XK en XJ blijven namelijk dalen. Daarmee ligt er een steeds zwaardere taak bij de XF. Het wordt voor Jaguar dan ook nodig tijd om de XJ compleet te vernieuwen en de gefacelifte XK te presenteren.

Gerelateerde artikelen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.