Autonieuws

Ford Transit XXL ‘Stretched limo’

De Ford Transit werd vorig jaar uitgeroepen tot ´International Van of the Year 2007´. Om deze prijs extra kracht bij te zetten kwam Ford met de Transit XXL op de proppen. Onlangs was de Transit ‘Streched limo’ even op Nederlandse wegen te bewonderen.

De Transit XXL is gebaseerd op twee Transit Tourneo-modellen die zijn samengevoegd tot een luxueuze limousine. De Transit XXL is 7,4 meter lang en heeft een wielbasis van 5,9 meter. Ford trekt zelf maar eens de vergelijking met een standaard Tourneo. Deze is bijna 4,9 meter lang en heeft een wielbasis van 2,9 meter. De ´stretched´ Transit zou dus wel eens de langste Ford Transit ter wereld kunnen zijn.

Van alle gemakken voorzien
De Transit XXL biedt ruimte aan één bestuurder en zeven passagiers. Naast overvloedige beenruimte is de ‘Streched limo’ zeer luxueus aangekleed. Acht verwarmbare lederen ‘Captain Seats´ zorgen voor een comfortabele zit. En aan vermaak ook geen gebrek. Alle passagiers beschikken over een individueel entertainmentsysteem met TFT-scherm, DVD-speler en een gameconsole. De Transit XXL is tevens uitgerust met een dubbele airconditioning, waarvan de achterste door de passagiers kan worden bediend. De inzittenden kunnen bovendien rekenen op uiterste discretie door de vier schuifdeuren (twee aan elke kant) en ‘privacy glass’. In de file staan is op deze manier een stuk aangenamer.

Verstevigd
Een auto met zo’n lengte moet natuurlijk wel verstevigd worden om doorzakken te voorkomen. Zo zijn aan de onder- en bovenzijde extra verstevigingen aangebracht voor een betere torsiestijfheid en veiligheid. Zonder lading weegt de auto ´slechts´ 2.500 kg. Als krachtbron dient de 130 pk sterke 2.2 liter TDCi-motor. Die zal er toch enige moeite mee hebben.

Meer bijzonder Transits
Naast de XXL limo heeft Ford in het verleden meerdere bijzondere Transits voortgebracht. Zo herinneren we ons de verschillende Transit Supervans, welke voorzien waren van Formule 1-techniek. Menig koeriersdienst wilde deze graag in hun wagenpark opnemen. Een Transit Connect X-Press met Focus RS-techniek volgde bovendien in 2003.

Geen productieplannen
Steeds meer gebruikers verfraaien het uiterlijk van hun bedrijfsauto, vanwege het representatieve karakter voor het bedrijf. Ook de bestuurder en de inzittenden stellen steeds hogere eisen aan de mate van comfort. Ford wil met de Transit XXL ‘Streched Limo’ een norm stellen, maar heeft geen plannen om de Transit XXL in serieproductie te nemen. Het is puur een marketingactie om te laten zien hoe flexibel de Transit is.

Gerelateerde artikelen

Ford's detectiesysteem beschermt motorrijder in de file

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active

Autotests
Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.