Autonieuws

Audi A7

Eerste details Audi A7 bekend (2010)

Audi gaat zich mengen in het opkomende segment van grote vierdeurscoupés, zoals de Mercedes-Benz CLS en de toekomstige BMW 8-serie. De vierdeurscoupé van Audi, de A7, zal pas in 2010 worden gepresenteerd maar er wordt – met dank aan het Britse AutoCar - steeds meer bekend over de A7.

Eerste details Audi A7 bekend (2010)
Audi heeft serieuze plannen. De komende zeven jaar wil het merk de totale verkoopaantallen met minimaal 50% laten toenemen. Om dit te realiseren gaat Audi in diezelfde periode zeventien nieuwe modellen lanceren. De aftrap vond plaats met de - in september - verkrijgbare Audi Q5. En in 2009 kunnen we de Audi A1 verwachten. Maar ook verschijnen er meerdere varianten op bestaande modellen, zoals de A5 Cabrio en de A4 Allroad. Een ander nieuw segment die Audi gaat betreden is het vierdeurscoupé-segment.

Maatstaf
Audi hekelt het feit dat de CLS van Mercedes zo lang heeft geprofiteerd van zijn monopoliepositie. Audi’s antwoordt op de CLS, de toekomstige BMW 8-serie en in zekere zin ook de Aston Martin Rapide komt in de vorm van de A7. En Audi is heel zeker van z’n zaak dat de A7 gaat scoren. Volgens de Zuid-Duitsers wordt deze grote coupé - welke voldoende zitplaatsen biedt aan vier volwassenen - de nieuwe maatstaf in zijn klasse. De coupé zal worden voorzien van de nieuwste snufjes en een modern motorengamma.

Motoren
In de A7 zullen naar verwachting drie benzinemotoren geleverd gaan worden. Het instapmodel wordt gevormd door de 2.8 FSI, gevolgd door de nieuwe 3.0 liter TFSI en als topmodel de 4.0 liter TFSI V8. Dieselmotoren zullen we aantreffen in de vorm van de bekende 2.7 V6 TDI en de 3.0 TDI. Die laatste zal ook in een nieuw gedaante met een dubbele turbo leverbaar worden. Als absolute topmodellen verwachten wij ook een S7 en RS7. In de RS7 zal vermoedelijk de twin-turbo V10 uit de RS6 Avant komen te liggen.

Introductie in 2010
De Audi A7 zal in 2010 het levenslicht zien. Audi verwacht zo’n 40.000 stuks op jaarbasis te gaan verkopen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers