Autonieuws

Motoren en specificaties Alfa Mi.To bekend

De Alfa Romeo MiTo wordt steeds minder mysterieus nu ook de specificaties bekend zijn. De Mi.To wordt leverbaar met twee benzinemotoren en een diesel. Vanaf september staat de Mi.To bij de dealers.

Alfa Romeo onthulde kort geleden de eerste foto´s en details van de Mi.To. De kleine Alfa moet concurreren met de Mini en de toekomstige Audi A1 en Alfa trekt alle marketingregisters open om de auto goed neer te zetten. Stukje bij beetje worden dan ook de details onthuld. Ditmaal de specificaties.

Twee benzinemotoren
De instapper betreft een 1.4 liter benzinemotor die 78 pk en 125 Nm koppel levert. Niet echt overeenkomstig met de sportieve aspiraties van het Italiaans merk. Maar de Mi.To weegt slechts 1.080 kilogram. Zodoende sprint de Mi.To alsnog in 12,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 176 km/h. Het verbruik blijft door de kleine cilinderinhoud beperkt tot 5,8 liter per 100 kilometer. Wie van de Mi.To een waardige Alfa wil maken, moet kiezen voor de 1.4 liter benzinemotor met turbo. Deze levert GTI-waardige prestaties met z’n 155 pk en 230 Nm koppel. De spurt van 0 naar 100 km/h is in 8,1 seconden voltrokken. En de nog immer lichte Mi.To (1.145 kg) stopt pas met versnellen bij 217 km/h. Het brandstofverbruik stijgt met dit soort prestaties natuurlijk wel, maar een gemiddelde van 7,0 liter op 100 km is nog steeds keurig te noemen.

Koppelvracht
Langzamerhand moeten grotere auto´s met benzinemotoren het qua prestaties afleggen tegen de dieselstokers. En Alfa lijkt daar bij de kleinere modellen net zo over te denken. De krachtigste motor in de Mi.To is een 1.6 JTDm dieselmotor met 120 pk en een hoog draaimoment van maar liefst 320 Nm. Nog niets zolang geleden waren dit soort waarden bijzonder in het C-segment. Mede door het krachtige koppel gaat de 1.205 kg wegende diesel-Mi.To in 9,8 seconden naar de 100 km/h. Verwacht vooral leuke cijfers bij de tussensprintjes. De topsnelheid bedraagt 194 km/h. Het grootste voordeel is natuurlijk het verbruik. Die is volgens de fabriek slechts 4,75 liter/100km. Op termijn levert Alfa Romeo ook een 90 pk sterke 1.3 liter JTD-diesel in de Mi.To. Maar exacte specificaties hiervan zijn nog niet bekend, evenals de alle prijzen. Zoals gezegd staat de Mi.To in september bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Alfa Romeo MiTo Junior is hippe instapper

Autonieuws
Alfa Romeo MiTo Junior is hippe instapper
> Artikel lezen

Minuscuul opgefriste Alfa Mito gepresenteerd

Autonieuws
Minuscuul opgefriste Alfa Mito gepresenteerd
> Artikel lezen

Bijgepunte Alfa MiTo onderweg naar Frankfurt

Autonieuws
Bijgepunte Alfa MiTo onderweg naar Frankfurt
> Artikel lezen

Rock & Roll: Alfa Romeo MiTo by Marshall Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo MiTo en Giulietta

Autonieuws
Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo Giulietta en MiTo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.