Autonieuws

Nieuwe foto´s en details Ferrari California

Ferrari heeft nieuwe foto´s en meer details van de Ferrari California onthuld. De in Azzurro California gespoten coupé-cabriolet van de Italianen laat op deze foto´s ook zien hoe de auto toont met het dak gesloten. We kunnen gerust stellen dat Ferrari hiermee één van de mooiste coupé-cabriolets heeft ontworpen.

Ferrari onthulde enkele weken geleden de allereerste foto´s en informatie van de California. Bovendien laat Ferrari ons via een speciale website alvast kennis maken met het geluid van de motor. De nieuwe tweezits sportauto uit Italië wordt gepositioneerd onder de F430 en is daarmee het ´instapmodel´. In dat geval ligt er onder de motorkap echter nog altijd een compleet nieuwe V8 met niet minder dan 460 pk. Dat moet de California in staat stellen om in minder dan 4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te accelereren en een topsnelheid van dik 300 km/h te behalen. Schakelen verloopt geheel automatisch (of naar keuze met flippers achter het stuurwiel) via de zevenversnellingsbak met dubbele koppeling.

Schitterend dak
Opvallend aan de California is het stalen klapdak. Met een druk op de knop kan de auto daarmee in 14 seconden van coupé tot cabriolet worden omgetoverd. Een groot compliment verdienen de designers en constructeurs die hieraan hebben gewerkt. Ferrari is er namelijk in geslaagd een coupé-cabriolet te ontwikkelen zonder dat daarbij concessies zijn gedaan aan het design. Dat is bij veel CC´s wel anders. Aan het praktische karakter is ook aandacht besteed. Zo meet de inhoud van de bagageruimte 360 liter wanneer het dak gesloten is. Met het dak open blijft er nog altijd 260 liter over.

Complimenten van de topman
Dat de dames en heren bij Ferrari goed hun best hebben gedaan werd overigens beloond door Ferrari-directeur Luca di Montezemolo. Na een aantal ronden op het Fiorano circuit was hij (uiteraard) zeer verheugd met het resultaat. "De California is een uitzonderlijke auto en ik ben zeer tevrenden met de combinatie van performance, comfort en rijplezier dat de California levert."

Azzuro California blauw
De Ferrari California debuteert in oktober als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs. Mogelijk staat de auto daar ook in deze bijzondere blauw kleur genaamd Azzuro California. Ferrari heeft overigens een historische band met deze kleur. In de jaren ´60 debuteerde de beroemde California Spider in deze kleur en dat bleek veel liefhebbers aan te spreken.

Gerelateerde artikelen

Handling Package voor strakkere Ferrari California T

Autonieuws
Ferrari California T Handling Package
> Artikel lezen

Novitec Rosso maakt Ferrari California T lekker breed

Tuning & styling
Novitec Rosso California T
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Novitec Rosso doet Ferrari California T

Tuning & styling
Novitec Rosso Ferrari California T
> Artikel lezen

Ferrari California T 'Vettel Edition' gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.