Autonieuws

Aston Martin V8 Vantage krijgt 420 pk

De Aston Martin V8 Vantage Coupé en Roadster hebben een technische facelift ondergaan. Daarbij werd de 4.3 liter V8 vervangen door een 4.7 liter metend exemplaar met een vermogen van 420 pk. Dat resulteert in een stijging van 11% vermogen. Bovendien werd het interieur in detail aangepast en levert Aston Martin voortaan nieuwe 19 inch wielen.

De in 2005 gepresenteerde Aston Martin V8 Vantage is een enorm succesnummer. Met de V8 Vantage trad Aston Martin een segment binnen waarin het eerder nooit opereerde. Dat het naar beneden afronden van het modellengamma succesvol is geweest blijkt wel uit het feit dat Aston Martin sinds 2005 meer dan 10.000 exemplaren van de Vantage Coupé en Vantage Roadster heeft weten te verkopen. Om dat succes voort te zetten en de concurrentie bij te kunnen blijven houden levert Aston Martin voortaan een nieuwe V8 in het model.

Grotere V8 met meer vermogen
In het vooronder van de V8 Vantage ligt voortaan een tot 4.7 liter opgeboorde V8. Om die grotere cilinderinhoud te bereiken werden zowel de boring als de slag van de 4.3 liter motor vergroot. Dat resulteert in een vermogentoename van 11% en een koppeltoename van 15%. In concrete cijfers betekent het een stijging van 385 naar 420 pk en een koppeltoename van 410 naar 470 Nm. Daardoor verbeterde de 0-100 km/h sprint van 5,0 naar 4,8 seconden. De topsnelheid steeg van 280 naar 288 km/h. Bovendien wist Aston Martin in combinatie met de Sportshift-automaat het verbruik en de CO2-uitstoot met 13% terug te dringen.

Gewijzigd onderstel
Om de vermogenstoename in goede banen te leiden en het sportieve niveau van de V8 Vantage te verhogen werd het onderstel op tal van punten aangepast. Zo heeft Aston Martin er alles aan gedaan om de auto nog stabieler te maken. Daarbij werden de dempers aangepast en zijn de veren vóór en achter stijver. Om het stuurgevoel te verbeteren werden ook hier de nodige wijzigingen doorgevoerd. In combinatie met het optionele Sports Pack wordt de sportiviteit naar een nog hoger niveau getild door de montage van zeer lichtgewicht wielen (20 inch), andere dempers en aangepaste veren.

Eind 2008 leverbaar
Optische wijzigingen zijn - geheel terecht - niet doorgevoerd. Wel heeft Aston Martin in het interieur een gewijzigde middenconsole gemonteerd. Een nieuwe navigatiesysteem met harddisk en de standaard montage van een iPod-controller behoren eveneens tot de wijzigingen. Vanaf het derde kwartaal van 2008 zal de vernieuwde Aston Martin V8 Vantage als Coupé en als Roadster leverbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Aston Martin Vantage deelt plaagstootjes uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht
> Artikel lezen

Aston Martin trekt doek van nieuwe Vantage

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin Vantage GTE geeft je vleugels

Autonieuws
> Artikel lezen

Quality time! Aston Martin Vantage heeft een online configurator

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Aston Martin Vantage kost…

Autonieuws
En de nieuwe Aston Martin Vantage kost…
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.