Autonieuws

Hybride-auto’s populair bij leaserijder

Uit cijfers van BOVAG en RAI is gebleken dat er, in de eerste vier maanden van dit jaar, aanzienlijk meer hybride’s zijn verkocht. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de lagere bijtelling die de leaserijder voor dit soort auto´s als de Toyota Prius en Honda Civic Hybrid betaald.

Een lagere bijtelling van 14% ten opzichte van de 25% voor reguliere benzine- en dieselmotoren lijkt zijn vruchten af te werpen. Volgens een woordvoerder van de BOVAG is het effect duidelijk merkbaar. Zo verkocht Toyota 118% (1.636 stuks) meer van haar model Prius ten opzichte van de 750 stuks in de dezelfde periode van vorig jaar. Honda wist ook een ruime verdubbeling te realiseren. In het eerste kwartaal van 2008 noteerde Honda 2.265 verkochte Civic Hybrid’s. In tegenstelling tot de 1.180 stuks in dezelfde periode van 2007.

Keuze leasesegment
Er waren overigens al eerder signalen dat de zuinige en milieuvriendelijke hybride auto’s het qua verkopen beter deden in het voorgaande jaar. Vooral de leaserijder kiest uiteindelijk steeds vaker voor zijn of haar portefeuille. De bijtelling voor energiezuinige auto’s is namelijk beperkt tot 14% van de cataloguswaarde bij benzineauto’s die een CO2-uitstoot hebben van maximaal 110 gram CO2 per kilometer. Bij dieselmotoren geldt een uitstoot van 95 gram per gereden kilometer.

Slurptax
Of invoering van de slurptax ook effect gaat hebben op de verkopen van hybride auto’s kan de BOVAG op dit moment nog niet zeggen. Wanneer er begin 2009 meer statistische cijfers beschikbaar zijn, kan de BOVAG echt iets concluderen. Ondanks dat critici hadden voorspeld dat de slurptax wel degelijk invloed zou hebben op de autoverkopen, is dat tot op heden nog niet gebleken. De autoverkopen daalden niet in de eerste vier maanden van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Autonieuws
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
> Artikel lezen

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Prius is er vanaf € 29.995,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbruik en richtprijs nieuwe Toyota Prius bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.