Autonieuws

Roewe 550 onthuld in China

In China heeft Roewe de 550 onthuld. De auto is een afstammeling van het ter ziele gegane Rover en is geheel zelfstandig door de Chinezen ontwikkeld. En dat verdient een compliment. De Roewe 550 ziet er krachtig en elegant uit en het goede nieuws is dat de auto ook naar Europa komt.

Het is iedereen wel bekend dat het Chinese concern SAIC de rechten op de producten van Rover heeft gekocht. Eerder al presenteerden de Chinezen de Roewe 750, een direct afgeleide van de Rover 75. Het tweede model van Roewe is deze 550 die geheel zelfstandig en vanaf de basis door Roewe zelf ontwikkeld is.

Segment
Met zijn lengte van 4.624 mm, breedte van 1.827 mm en hoogte van 1.480 mm valt de Roewe 550 in het segment van de Peugeot 407, Ford Mondeo, Citroën C5 en Mazda6. Waar de Chinezen wat design betreft een slechte reputatie hebben wordt dat met de 550 echter meer dan goed gemaakt. De auto ziet er welgebalanceerd uit, wordt gekenmerkt door een mix van sportiviteit en chique lijnenspel en is geen klakkeloze kopie van Europese auto´s.

Interieur
Het interieur ziet er op het eerste gezicht opvallend goed uit. Het lijkt er zelfs op dat Roewe goed naar BMW heeft gekeken. Kijk maar eens naar de opstelling van het kleurenscherm, de positie van de ventilatieroosters en de strips op het dashboard. De klokkenwinkel is grotendeels digitaal en de auto kan met een druk op de sleutel worden gestart. Roewe lijkt er serieus werk van te hebben gemaakt.

2009 in Europa
Vanaf 2009 zal de Roewe 550 als SsangYong naar Europa komen. Het Koreaanse 4x4-merk krijgt daarmee voor het eerst in Europa ook de beschikking over gewone personenauto´s. In een later stadium zal ook de Roewe 750 naar ons land komen. De prijzen zullen op een concurrerend niveau liggen.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe SsangYong Rexton is zowaar te pruimen

Autonieuws
> Artikel lezen

SsangYong reist met twee SUV's naar Frankfurt

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen SsangYong Tivoli bekendgemaakt

Autonieuws
SsangYong Tivoli
> Artikel lezen

SsangYong varieert op nieuwe Tivoli

Autonieuws
SsangYong varieert op nieuwe Tivoli
> Artikel lezen

SsangYong Korando opnieuw onder het mes

Autonieuws
> Artikel lezen

SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève

Autonieuws
SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.